foto

Jana Galinová

  • nar. 12.6.1954 (66 let)
    Most, Československo

Biografie

Vystudovala český jazyk a literaturu na Karlově univerzitě a loutkářskou pedagogiku a režii a dramaturgii na loutkářské katedře DAMU. Několik let byla v angažmá v činoherním souboru mosteckého divadla, potom se věnovala pedagogické práci a poté byla deset let v angažmá, tentokrát v alternativním a loutkovém Divadle rozmanitostí v Mostě.

V roce 1996 založila se svým mužem, režisérem Jurijem Galinem, soukromé profesionální „Docela velké divadlo“, které vlastní sto let starou divadelní budovu v Litvínově a pražskou pobočku má v Divadle U Hasičů. V Docela velkém divadle pracuje Jana Galinová jako autorka, dramaturg a manažer, ale především jako herečka. (cca 70 inscenací).

Natočila několik malých filmových rolí a od roku 2005 se podílí na natáčení seriálu ULICE. Od roku 2001 se věnuje dabingu.

Zdroj: Jana Galinová

Herecká filmografie

Filmy

2007 Láska In Memoriam (TV film)
Pusinky
Václav
1978 Úplně beznadějný případ (TV film)

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Svatební pochod (S01E23)
2019 Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
AIDS (E02)
Krejzovi (TV seriál)
Musíme si pomáhat (S02E31)
2018 Krejzovi (TV seriál)
Ať straší duchové! (S01E27)
Maso za maso (S01E09)
Modrý kód (TV seriál)
Šestý smysl (S02E53)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Jeden musí z kola ven (S03E19)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Pirát (S02E12)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Mikův blbej den (S02E30)
2005 Ulice (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky