foto

Zbygniew Kalina

  • nar. 3.8.1979 (39 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po dokončení gymnázia začal studovat v Hereckém studiu Mileny Asmanové při Národním divadle moravskoslezském v Ostravě se zaměřením na muzikál. V průběhu doby absolvoval dva cykly hry na klavír (deset let) a cyklus sólového zpěvu (sedm let). Po absolvování Hereckého studia získal angažmá v Těšínském divadle, později v Městském divadle Karlovy Vary a od roku 2004 působil v Divadle A. Dvořáka Příbram. Hostoval také v Národním divadle moravskoslezském, Komorní scéně Aréna v Ostravě, v Divadle Na Fidlovačce, Klicperově divadle Hradec Králové či Divadle J. K. Tyla v Plzni. V letech 2006–2009 získal třikrát cenu diváků pro nejoblíbenějšího herce příbramského divadla, objevil se v širší nominaci na Cenu Thálie 2007 za roli Daniela Halibuta v inscenaci Pension pro svobodné pány. V roce 2008 získal Cenu Thálie pro mladého činoherce do 33 let a dostal cenu Českého divadla 2010 za nejlepší mužský herecký výkon v roli Malvolia v inscenaci Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete. Po několika hostováních v Městských divadlech pražských se od září 2012 stal jejich novým členem.

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2007 Crash Road

TV seriály

2019 Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
2018 Dáma a Král (TV seriál)
Smrt na dlouhých vlnách (S02E04)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Únos (S02E07)
2013 PanMáma (TV seriál)
Hloupý Honza (E02)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zločin na poště (E04)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace