foto

Kim Delaney

  • nar. 29.11.1958 (59 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Měří 170 centimetrů a je ve znamení střelce. Narodila se a vyrůstala ve Philadelphii, pochází z 5-ti sourozenců. Už na střední škole se začíná věnovat modelingu pro agenturu "Elite" a poznává svět showbyznysu na vlastní kůži. Vystudovala dívčí vysokou katolickou školu a hned po dokončení, se stěhuje do New Yorku, kde začíná studovat herectví a kde v roce 1970 dostává první roli jako Jenny Gardeer v tv seriálu "All My Children". Byla nominovaná na celou řadu filmových a televizních cen, "Emmy" ji nakonec vynesla role "NYPD Blue". Vedle filmu a televize zůstává být věrná i divadlu.

Kim byla dvakrát vdaná, poprvé (1984-1988) za herce Charlese Granta. Podruhé (1989-1994) též za herce Josepha Cortese se kterým se jim v roce 1990 narodil syn Jack Philip Cortese. V současné době žije v Los Angeles v Kalifornii.

Z její filmografie můžeme jmenovat třeba: Delta Force, Ďáblovo dítě, Smrt za lež, Mise na Mars nebo Láska a zrada a CSI: Miami. Zde ztvárnila detektiva Megan Dooner, která však z krimiseriálu "utekla" protože jí to připomínalo smrt manžela. Vidět jsme jí mohli do 11. dílu, 1. řady.

Jakub "Rodriguez" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2018 God Bless the Broken Road
2017 Signed, Sealed, Delivered: Home Again (TV film)
2011 Finding a Family (TV film)
2006 Deset a půl stupně: Apokalypsa (TV film)
2004 10,5 stupně (TV film)
Nevěra (TV film)
Sudbury (TV film)
2003 Na mou čest (TV film)
2001 Láska a zrada (TV film)
2000 Mise na Mars
1997 Smrt za lež (TV film)
Ďáblovo dítě (TV film)
1996 Closer and Closer (TV film)
1995 Darkman II: Durantův návrat
Project: Metalbeast
Temptress
Vražedná žárlivost (TV film)
Ďábelský zabiják
1994 Metalbeast
Síla
1993 Zmizení Christiny (TV film)
1992 Broken Cord, The (TV film)
Šéfka (TV film)
1991 Absolutní peklo
Implantáty
1988 Honba za xenomorfem (TV film)
The Drifter
Vezměte si mé dcery, prosím (TV film)
1987 Cracked Up (TV film)
Muž z kalendáře
Perry Mason: Případ zlovolného ducha (TV film)
Vánoce, Vánoce přicházejí (TV film)
1986 Delta Force
Hunter's Blood
1985 That Was Then... This Is Now
1983 First Affair (TV film)

TV seriály

2018 The Oath (TV seriál)
Switch (E10)
Payback (E05)
Chicago Fire (TV seriál)
When They See Us Coming (S06E18)
Put White on Me (S06E17)
2016 Murder in the First (TV seriál)
Daddy Dearest (S03E08)
Black and Blue (S03E03)
2015 To Appomattox (TV seriál)
2007 Army Wives (TV seriál)
Goodbye Stranger (S01E13)
Rules of Engagement (S01E12)
Truth and Consequences (S01E11)
další epizody (13)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Florida (S08E19)
Philadelphia (S08E16)
2006 Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (TV seriál)
2005 O.C. (TV seriál)
The Rainy Day Women (S02E14)
The Father Knows Best (S02E13)
The Lonely Hearts Club (S02E12)
další epizody (5)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Učitel (S01E10)
Ostřelovač (S01E09)
Nepříčetnost (S01E08)
další epizody (10)
2001 Philly (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1992 The Fifth Corner (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2002 100 Sexiest Artists (TV film)

TV pořady

1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace