foto

Kelly Ripa

  • nar. 2.10.1970 (48 let)
    Stratford, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kelly Maria Ripa, je americká herečka, moderátorka talk show a producentka. Známa je především díky ranní show LIVE! a také rolí Faith Fairfield v seriálu Hope & Faith. Narodila se 2. října 1970 ve Stratfordu, New Jersey. Její maminka byla Ester, ženou v domácnosti a tatínek Josehp prezident odboru a řidič autobusu. Kelly má mladší sestru Lindu, která je autorkou dětských knih.

Kelly vystudovala Eastern High School ve Voorhees Township, New Jersey. Na škole byla roztleskávačkou a později jí její učitel dramatu povzbudil a motivoval k herecké kariéře. „Dlužím tolik za mou kariéru Jimu Beckleyovi" prohlásila Kelly. 

V roce 1986 se Kelly objevovala pravidelně jako tanečnice v Dancin' On Air, která vede do Dance Party v USA. V roce 1990 přišla její první velká role v seriálu. Zahrála si  Hayley Vaughan v seriálu All My Children.

Její počátky v live show začaly v roce 2000 kdy usedla po boku Regise Philbina jakožto náhrada za odchozí Kathie Lee Gifford. Kellynina přítomnost zaujala jak diváky, tak i samotné vedení. Konkurz nakonec vyhrála a 5. února 2001 byla oficiálně představena divákům. Několik měsíců na to byla show z LIVE! s Regis přejmenována na LIVE! s Regis a Kelly. Chemie mezi Regisem a Kelly (nebo " Pippa ", jak se jí přezdívalo) byla neuvěřitelná. Jejich škádlení, rozhovory o osobním i rodinném životě si získaly loajální a silnou sledovanost v průměru 6 milionů diváků denně. V lednu 2011 Regis oznámil, že bych chtěl ke konci roku ukončit své působení v LIVE!. V pátek 18. listopadu 2011 byla odvysílána poslední epizoda s Regisem, během níž Kelly vzpomínala se slzami v očích na svůj první den a na každodenních 43 kroků, které šli společně ze šatny na podium. "Děkuji ti za všechno! Bylo to prostě skvělé moje Pippo" řekl jí v objetí Regis. Kelly odpověděla: "Děkuji ti za všechno. Miluju tě." "Já tě taky miluju." řekl Philbin.

Kelly tak nahradila Regise v čele talkshow a v pondělí 21. listopadu 2011 pokračovala v přejmenované LIVE! s Kelly. Následoval podobný proces jako při konci Kathie Giffordové. Rotující sestavy a hledání nejlepšího kandidáta, který by usedl vedle Kelly. Nakonec vyhrál Michael Strahan. Epizoda LIVE! s Kelly a Michaelem měla premiéru 4. září 2012. Pořad Live! vyhrál svůj první Daytime Emmy Award za vynikající Talk show 23. června 2012.

Od roku 2003 působila Kelly i v seriálu Hope & Faith po boku Faith Fordové, Teda McGinley a Megan Fox. Seriál byl ukončen roku 2006 a poté Kelly prohlásila, že už nikdy nechce pracovat tak tvrdě. Kelly si zahrála i v celovečerním filmu Marvinův pokoj (2006) po boku Maryl Streep a Leonarda DiCapria.

Časopis People zařadil Kelly mezi nejzajímavější a nejmocnější lidi v mediích. Podle The Hollywood Reporter Kelly slouží jako úspěšná mluvčí několika společnostem. V současné době pracuje především s Electrolux a Rykä. Rykä jmenovala Kelly mluvčí značky obuvi a sportovního oblečení v roce 2008. Kelly se velmi věnuje charitě, především na léčbu rakoviny. Ne kontě má i spousty ocenění. Dne 19. listopadu 2010 The Broadcast Pioneers uvedl Kelly do své síně slávy za její obrovský úspěch v televizním průmyslu a jmenoval jí osobou roku.

poutník Rostislav "Rosta6" Jaroš

Herecká filmografie

Filmy

2014 Sharknado 2 (TV film)
2008 Cesta na Měsíc 3D
Delgo
2003 Batman: Záhada Batwoman
Kim Possible: Problém s časem (TV film)
2001 Someone to Love (TV film)
2000 The 27th Annual Daytime Emmy Awards
1999 The Stand-In
1996 Marvinův pokoj

TV seriály

2018 Americká manželka (TV seriál)
Here We Go Again (S03E02)
Mom Guilt (S03E01)
2016 Nightcap (TV seriál)
2015 Broad City (TV seriál)
Coat Check (S02E09)
2014 Alpha House (TV seriál)
Showgirls (S01E10)
2009 Bratři a sestry (TV seriál)
Soupeřící sourozenci (S03E12)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
Kačer Dodgers (TV seriál)
Pohřešovaní (TV seriál)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Nad dopisy diváků (S03E21)
2000 Ed (TV seriál)
1999 The Parkers (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

1994 50 Years of Soaps: An All-Star Celebration (TV film)

TV pořady

2018 Bravo's Play by Play (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2012 10th Annual TV Land Awards (TV pořad)
Katie (TV pořad)
2011 The 9th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2010 The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Anna Nicole Show, The (TV pořad)
The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 28th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The 26th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
The 20th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 20/20 (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace