foto

Rafi Pitts

  • nar. 1967
    Mašhad, Írán

Biografie

Rafi Pitts (1967, Mashad, Írán) se narodil íránské matce a britskému otci. V roce 1978 rodina Írán opustila. Pitts se v Londýně věnoval studiu filmu. V roce 1991 se přestěhoval do Francie, kde ještě toho roku natočil svůj první krátký snímek In Exil (V exilu). V roce 1994 režíroval svůj druhý krátký film Salandar. Jeho celovečerní debut The Fifth Season (Pátá sezona, 1997) se stal mezinárodním festivalovým hitem. V roce 1999 natočil druhý celovečerní snímek Sanam (uveden na MFF Karlovy Vary 1999) a v roce 2003 dokument Abel Ferrara: Not Guilty. Melancholický snímek Je zima (2006) je jeho třetí celovečerní hraný film.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2016 Soy Nero
2011 60 Sekundit üksindust aastal null
2010 Shekarchi
2006 Je zima
2000 Sanam
1997 The Fifth Season
1994 Salandar
1991 In Exile

Dokumentární

2003 Abel Ferrara: Nevinen (TV film)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2010 Shekarchi

Dokumentární

2011 Cinéma Iranien, la dernière vague (TV film)

Host

TV pořady

1997 Le cercle du cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky