foto

Claudio Cupellini

Biografie

Claudio Cupellini (1973, Camposampiero, Itálie) studoval na římském Centro sperimentale di cinematografia společně s Paolem Virzìm a Danielem Luchettim. V letech 1999-2005 natočil několik krátkých filmů, například Le diable au vélo či Chi ci ferma più. Za svůj celovečerní debut, komedii Sladké pokušení (Lezioni di cioccolato, 2008), si od italské filmové akademie vysloužil nominaci na Donatellova Davida. Jeho druhý film Poklidný život (Una vita tranquilla, 2010) měl premiéru na filmovém festivalu v Římě, kde získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon v podání Toniho Servilla, který ztvárnil roli všemi hledaného zločince, skrývajícího se před minulostí. Cupellini k filmu říká: „Skutečnost, že se natáčelo v Německu, představuje významný krok ve snaze o vytváření příběhů nejen italských, ale spíše obecně evropských.“

46. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2015 Alaska
2010 Tichý život
2007 Sladké pokušení
2006 4-4-2 - Il gioco più bello del mondo
2004 Chi ci ferma più

TV seriály

2019 Gomora (TV seriál)
Träume sind nichts für uns (S04E12)
Epizoda 11 (S04E11)
2017 Gomora (TV seriál)
Der beste Buchhalter der Welt (S03E02)
Das Gift in unseren Adern (S03E01)
2016 Gomora (TV seriál)
La fine del giorno (S02E12)
Nella gioia e nel dolore (S02E11)
'O Track (S02E06)
další epizody (4)
2014 Gomora (TV seriál)
Nesmrtelní (S01E12)
Sto způsobů, jak zabít (S01E11)
Je čas si vyřídit účty (S01E10)
další epizody (12)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky