foto

Jane Sibbett

  • nar. 28.11.1962 (56 let)
    Berkeley, California, USA

Biografie

28. listopadu 1962 se v Berkeley v Californii narodila budoucí herečka a producentka Jane Moore Sibbett. Svoji první hereckou příležitost dostává v seriálu The Fall Guy (1981), kde se mihla v jedné epizodě. Rok na to se krátce objeví v televizním seriálu Na zdraví (1982) Roku 1983 se opět jen chvilkově mihne v seriálu Scarecrow and Mrs. King.

V roce 1984 získává svou první větší roli a to v seriálu Santa Barbara, bohužel ne příliš úspěšném. V dalších letech se tak velice slibně začne rozvíjet její kariéra. Dostává roli ve filmu Promises to Keep (1985), jako Libby. Příštího roku si zahraje ve 2 seriálech- Valerie a Matlock. Také se objeví ve filmu One Terrific Guy.

V roce 1987 si Jane zahraje hned ve čtyřech seriálech a to My two dads, Star Trek: Nová generace, Jump Street 21 a Jake a tlusťoch. Rok na to dostává roli Alex Peterson ve filmu Miracle at Beeksman´s Place. Roku 1989 se opět jen krátce objevuje v seriálech Quantum Leap. Ve stejném roce začne hrát v seriálu Famous Teddy Z, the, který je pro ni také příležitostí, dostat se více do povědomí lidí.

Rok 1991 se stává pro Jane velice důležitým. Nejen že si zahraje v hororech Strach a Zmrtvýchvstalý , ale dostane příležitost hrát v seriálu Herman´s Head, kde poznává scénáristu a producenta Karla Finka. V roce 1992 hraje v seriálu Likely Suspecst, ale také si bere již zmíněného Karla Finka. Dnes spolu mají 3 děti- Ruby, Violet a Kaie. Zahraje si v seriálech Chůva k pohledání (1993), Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (1993), Dotek anděla (1994) a Burkeho zákon (1994). A roku 1994 také získává roli, pod kterou ji dnes zná téměř celý svět. Tou je Carol Willick, první manželka Rosse Gellera (David Schwimmer) v jednom z nejoblíbenějších seriálů- Přátelé (1994). Tam se objevuje až do 7. řady.

V roce 1995 si zahraje zápornou roli ve filmu Malé dohazovačky. O rok později hraje v seriálech Sabrina- malá čarodějnice a Nick Freno: Licensed Teached, kde  hraje ředitelku školy. V příštích dvou letech se objeví v seriálu Ally McBealová (1997) a třech filmech.  Rok 1999 je pro Jane velice herecky úspěšným. Hraje v seriálech Však ty víš a Druhá šance a filmech Jak přichází láska a Au-pair aneb Slečna na hlídání. Ale příští dva roky se ve filmech ani seriálech neobjevuje.

Po krátké pauze se objevuje ve filmech Sněžní psi (2002), Sny o bizonech (2005), East of Normal (2005) a West of Weird (2005). Roku 2006 hraje Madeline ve filmu Merry Little Christmas, A a v seriálu What about Brian. V roce 2007 si zahraje v seriálu Out of Jimmy´s head. Roku 2008 načas ukončí kariéru ne příliš úspěšným filmem Protivný svůdný holky.

Začátkem roku 2016 se rozvádí s manželem Karlem Finkem a připravuje film Jessica Darling´s it list. Doufejme, že se ještě nadále bude objevovat na televizních obrazovkách.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Family for the Holidays
2016 Jessica Darling's It List
2008 Protivný svůdný holky
2006 Merry Little Christmas, A
2005 East of Normal, West of Weird (TV film)
Sny o bizonech (TV film)
2004 One Time Thing, A
2002 Sněžní psi
1999 Au Pair aneb Slečna na hlídání (TV film)
Jak přichází láska (TV film)
1998 Noah (TV film)
The Second Arrival
1997 Právě včas
1995 Malé dohazovačky
1991 Zmrtvýchvstalý
1990 Strach
1988 Going to the Chapel
Miracle at Beekman's Place (TV film)
1986 One Terrific Guy (TV film)
1985 Promises to Keep (TV film)

TV seriály

2007 Out of Jimmy's Head (TV seriál)
2006 What About Brian (TV seriál)
2002 Druhá šance (TV seriál)
One Step (Parent) Backward (S03E15)
Taking Sides (S03E11)
Ally McBealová (TV seriál)
Srdce a duše (S05E15)
2001 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Witchright Hall (S05E18)
Přátelé (TV seriál)
Pravda o Londýně (S07E16)
2000 Přátelé (TV seriál)
Jak to mohlo být 2. část (S06E16)
Jak to mohlo být 1. část (S06E15)
1999 Však ty víš (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Rachel kouří (S05E18)
1998 Přátelé (TV seriál)
Rachel a její večerní šaty (S04E18)
1997 Přátelé (TV seriál)
Jak nedojeli na lyže (S03E17)
Chůva k pohledání (TV seriál)
The Passed-Over Story (S04E21)
1996 Nick Freno: Licensed Teacher (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Chandlerův tunel (S03E04)
Věrný Rek (S02E20)
Neočekávaná svatba (S02E11)
1995 If Not for You (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Mateřské mléko (S02E02)
Narodil se kluk (S01E23)
Dvojčata (S01E16)
další epizody (5)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
Dotek anděla (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Oběť reklamy (S01E09)
1993 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
1992 Likely Suspects (TV seriál)
1991 Herman's Head (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Datův den (S04E11)
1989 Famous Teddy Z, The (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Jump Street 21 (TV seriál)
My Two Dads (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1983 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1982 Na zdraví (TV seriál)
1981 The Fall Guy (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace