foto

Marshall R. Teague

  • nar. 1953
    Newport, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká hvězda akčních filmů se narodila v Newportu, v Tennessee. Vystudoval elitní vojenskou akademii Castle Heights. Pravidelně se objevuje ve filmech i v televizních seriálech. Hraje jak kladné, tak záporné postavy. Jeho pravidelnými hereckými partnery jsou Chuck Norris a Richard Norton. Je skutečným expertem bojových umění.

Svoji hereckou kariéru odstartoval v roce 1979 v televizním filmu TOPPER. Jeho ale prvním známějším filmem, ve kterém se objevil, byl až v roce 1982 western NEVIDITELNÍ JEZDCI, ve kterém se setkal s westernovými hvězdami Tomem Selleckem, Samem Elliottem a Benem Johnsonem.

Se Samem Elliottem se setkal také ve filmu ROAD HOUSE: HROZBA SMRTI z roku 1989 s Patrickem Swayzem v hlavní roli. Zahrál si zde postavu nájemného zabijáka Jimmyho, který pracuje pro mafiána Brada Wesleyho (hraje ho Ben Gazzara), který chce ovládnout celé městečko. Marshall R. Teague v tomto snímku poprvé ukázal své znalosti bojových umění. Stejně jako Patrick Swayze. Jejich vzájemný souboj patří k nejakčnějším momentům celého snímku.

Od roku 1992 se začal objevovat po boku Chucka Norrise v seriálu WALKER, TEXAS RANGER. Zahrál si zde několik různých postav (stejně jako například Richard Norton). Vždy je zajímavé sledovat jejich bojové souboje. Roku 1993 se objevuje po boku akčních hvězd Sama J. Jonese a Matthiase Huese v akčním filmu ŽELEZNÉ PĚSTI.

Druhá polovina devadesátých let je pro Marshalla R. Teagua především ve znamení spolupráce s režisérem Michaelem Bayem. V roce 1996 si zahrál ve filmu SKÁLA jednoho z mariňáků, který se pod velením velitele Andersona (hraje ho Michael Biehn) snaží proniknout do Alcatrazu s úmyslem zneškodnit generála Hummela (hraje ho Ed Harris). A v roce 1997 se ve filmu ARMAGEDDON představuje jako velitel jednoho z raketoplánu.

Hostoval také ve velké spoustě seriálů. K těm nejznámějším patří například COLUMBO, ODPADLÍK, POBŘEŽNÍ HLÍDKA, MODRÝ PACIFIK, HVĚZDNÁ BRÁNA, 18 KOL SPRAVEDLNOSTI, BÁJEČNÍ A BOHATÍ, OCHRANA SVĚDKŮ.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Hard Ride
2018 One Heart
2016 AmeriGeddon
Begger Su
Road to the Well
2015 Divorce Texas Style
Hardin
2013 Divorce Texas Style
2012 Last Ounce of Courage
2005 Cutter
Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (TV film)
2003 Bells of Innocence
Exploze
Muž se srdcem kovboje (TV film)
Special Forces
2002 Second to Die
2001 Dawn of Our Nation (TV film)
Na čem nejvíc záleží
Podtrh (TV film)
U.S. Seals 2
2000 Across the Line
Zločin a trest na předměstí
1998 Armageddon
1997 Ostrá parta
Tvrdí chlapi (TV film)
V první linii (TV film)
1996 Skála
1995 Simon & Simon: In Trouble Again (TV film)
Zlatá klec (TV film)
Železné pěsti
1994 Anděl strážný
Motorkářský gang (TV film)
Nebezpečné místo
Surgical Strike
1993 Už to není dítě (TV film)
1991 Love and Curses... And All That Jazz (TV film)
1990 Ohnivá eskadra
Sunset beat (TV film)
1989 Chameleons (TV film)
Road House
Únos (TV film)
1988 Elvis and Me (TV film)
Vycvičen zabíjet
1986 Vendetta
1983 Hvězdolet I. (TV film)
Travis McGee (TV film)
1982 Ambush Murders, The (TV film)
Neviditelní jezdci (TV film)
1979 Topper (TV film)

TV seriály

2015 American Crime (TV seriál)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
What Happens in Mecklinburg... (S09E21)
2012 Dokonalý podraz (TV seriál)
The French Connection Job (S05E04)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2007 American Heiress (TV seriál)
2002 Oddělení loupeží a vražd (TV seriál)
She Spies (TV seriál)
2000 18 kol spravedlnosti (TV seriál)
1999 Křížová výprava (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Černá díra (S02E16)
1998 Babylon 5 (TV seriál)
Objects at Rest (S05E21)
The Ragged Edge (S05E12)
1997 Komando (TV seriál)
Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Vzdálený původ (S03E23)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Ochránce (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
Babylon 5 (TV seriál)
Point of No Return (S03E09)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Babylon 5 (TV seriál)
A Day in the Strife (S03E03)
Sám v temnotě (S02E11)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Hippokratova přísaha (S04E03)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
Infekce (S01E05)
Stíny nad Waikiki (TV seriál)
1993 Johnny Bago (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Lidé z oddělení vražd (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
Poslední soud (S01E03)
1991 P.S.I. Luv U (TV seriál)
Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Sunset Beat (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
MacGyverovy ženy (S06E08)
Columbo (TV seriál)
Smrtící korunka (S09E05)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Odpadlík (S04E18)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
Rytíři z Houstonu (TV seriál)
1986 Outlaws (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
1984 1st & Ten (TV seriál)
Crazy Like a Fox (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
It's Your Move (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Automan (TV seriál)
Mama's Family (TV seriál)
1982 Knight Rider (TV seriál)
1981 Phoenix, The (TV seriál)
The Fall Guy (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace