foto

Pascal Chaumeil

  • nar. 9.1.1961
    Paříž, Francie
  • zem. 27.8.2015 (54 let)

Biografie

Pascal Chaumeil je režisér a scenárista. Svou filmovou kariéru zahájil v roce 1988 jako asistent režie a několikrát spolupracoval s Lucem Bessonem. Režijně se podílel na Bessonových filmech Léon (1994), Pátý element (The Fifth Element, 1997) i Johanka z Arku (Joan of Arc, 1999). Luc Besson také produkoval dva jeho krátké filmy. V letech 1997 až 2005 Chaumeil natočil více než 100 televizních reklam. Režíroval také několik sitcomů, televizních filmů a seriálů (1998–2008). (K)lamač srdcí je jeho celovečerní debut.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2016 Špinavej kšeft
2014 Dlouhá cesta dolů
2012 Skvělý plán
2010 (K)lamač srdcí
2009 Duel en ville (TV film)
2006 Mer belle à agitée (TV film)
2003 Clémence (TV film)
1998 Písek z ráje (TV film)

TV seriály

2015 Spotless (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2014 Fais pas ci, fais pas ça (TV seriál)
"La Thérapie du bonheur" (S07E06)
2009 Fais pas ci, fais pas ça (TV seriál)
Ah ! La belle vie (S02E06)
Le Temps des épreuves (S02E05)
Grosse déprime (S02E04)
další epizody (5)
2007 Fais pas ci, fais pas ça (TV seriál)
Les Bonnes Résolutions (S01E04)
Plein la tête (S01E03)
Solidarité familiale (S01E02)
další epizody (4)
2006 L'état de Grace (TV seriál)
2005 Dvojí spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (4)
1998 Avocats & associés (TV seriál)
Blague à part (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1993 Une nouvelle vie

TV seriály

2009 Fais pas ci, fais pas ça (TV seriál)
S.O.S., mères en détresse (S02E02)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky