foto

David Mitchell

  • nar. 14.7.1974 (44 let)
    Salisbury, Wiltshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Mitchell (*14.07.1974, Salisbury, UK) je britským hercem, autorem a komikem. Znám je jako polovička z dua Mitchell a Webb, jako Mark z Peep Show, jako častý návštěvník televizních panelových pořadů (QI, Would I Lie To You, Mock The Week, …) a také jako sloupkař Observeru a Guardianu. V březnu 2012 bylo oficiálně oznámeno zasnoubení Davida Mitchella s Victorií Coren.

David Mitchell se narodil hotelovým manažerům Ianovi a Kathy Mitchellovým. Vyrůstal v Salisbury, po narození jeho bratra se rodina přesunula do Oxfordu. David studoval historii na Peterhouse univerzity Cambridge. Během studií navštěvoval i zdejší divadelní spolek Footlights, ve kterém zastával i funkci prezidenta. Potkal se tak i s budoucími kolegy z branže – Robertem Webbem, Richardem Ayoade, Matthew Holnessem či Lucy Montgomery. Po studiích pracoval například i jako šatnář a uvaděč.

Nadále vystupoval se spolužákem Robertem Webbem; spolu napsali i několik skečů pro VELKOVLAK. V roce 2000 si oba zahráli v šestidílném seriálu BRUISER, pro který napsali velkou část materiálu. První samostatný skečový pořad Davida a Roberta se jmenoval THE MITCHELL AND WEBB SITUATION (2001). Opravdový úspěch však přišel až s uvedením sitkomu Channelu 4 s názvem PEEP SHOW (2003), ve kterém David hraje jednoho z dvojice spolubydlících - Marka Corrigana.

Pro BBC Radio 4 připravili (opět s Webbem) pořad That Mitchell and Webb Sound. Materiál z tohoto pořadu se stal základem pro skečový pořad THAT MITCHELL AND WEBB LOOK (2006). Do roku 2011 byly natočeny 4 série, nové zatím nemá BBC v plánu. Za role v Peep Show a TMaW Look byl oceněn jako nejlepší komediální herec. Mitchell a Webb si zahráli i hlavní role ve filmu MAGICIANS z roku 2007.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2017 Gun Shy - Hrdina náhodou
2015 Professor Branestawm Returns (TV film)
Up All Night
2014 The Incredible Adventures of Professor Branestawm (TV film)
2013 The Big Fat Quiz of the 80s (TV film)
2011 10 O'Clock Live
2007 Magicians
Nestanu se tvojí ženou
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film)
2006 Svatby jako řemen
The Two Faces of Mitchell and Webb

TV seriály

2018 Zpupný krákal (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2017 Back (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Zpupný krákal (TV seriál)
Christmas Special: A Christmas Crow (S02E07)
Sweet Sorrow (S02E06)
Beware My Sting! (S02E05)
další epizody (7)
2016 The Big Fat Quiz of Everything (TV seriál)
Zpupný krákal (TV seriál)
Milosrdenství (S01E06)
Co je to kurňa za člověka? (S01E05)
Láska není láska (S01E04)
další epizody (6)
2013 Ambassadors (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Dinosauři na vesmírné lodi (S07E02)
2011 The Bleak Old Shop of Stuff (TV seriál)
2010 The Bubble (TV seriál)
2009 You Have Been Watching (TV seriál)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2006 Blunder (TV seriál)
Jam & Jerusalem (TV seriál)
That Mitchell and Webb Look (TV seriál)
2005 All About George (TV seriál)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Twisted Tales (TV seriál)
2004 Doctors and Nurses (TV seriál)
2003 Peep Show (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
2001 Fun at the Funeral Parlour (TV seriál)
Mitchell and Webb Situation, The (TV seriál)
2000 Bruiser (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
Comedy Nation (TV seriál)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2011 QI Genesis (TV film)
2008 Blackadder Exclusive: The Whole Rotten Saga (TV film)
Blackadder's Most Cunning Moments (TV film)
2006 Sci-fi mi zachránilo život (TV seriál)
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
Britain´s 50 Greatest Comedy Sketches (TV film)
2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)

TV pořady

2018 The Big Fat Quiz of the Year (TV pořad)
2013 The Great Comic Relief Bake Off (TV pořad)
Was It Something I Said? (TV pořad)
2012 The Big Fat Quiz of the 00s (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
2008 Only Connect (TV pořad)
2007 Would I Lie to You? (TV pořad)
2006 The Best of the Worst (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 10 O'Clock Live
2006 The Two Faces of Mitchell and Webb

TV seriály

2006 Blunder (TV seriál)
That Mitchell and Webb Look (TV seriál)
2005 Twisted Tales (TV seriál)
2003 Peep Show (TV seriál)
2001 Mitchell and Webb Situation, The (TV seriál)
TV to Go (TV seriál)
Tak! A co teď? (TV seriál)
2000 Bruiser (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
Velkovlak (TV seriál)
1997 Armstrong and Miller (TV seriál)

TV pořady

2007 Comic Relief 2007: The Big One (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2017 Back (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace