foto

Kellie Martin

  • nar. 16.10.1975 (43 let)
    Riverside, California, USA

Biografie

Jen 157 cm vysoká, především televizní, herečka Kellie Martin (celým jménem Kellie Noelle Martin) se narodila 16. října 1975 v kalifornském Riverside do rodiny učitelky mateřské školy a maloobchodního nákupčího. Její mladší sestra Heather zemřela v roce 1998 na lupus.

Kelliina kariéra započala v již v sedmi letech, díky její tetě, která pracovala jako chůva dětí režiséra Michaela Landona, který v té době (1982) pracoval na televizním seriálu FATHER MURPHY. Malá Kellie získala v jednom díle tohoto seriálu malou epizodní roličku, která se stala odrazovým můstkem pro její další kariéru. Následovaly role ve spoustě dalších televizních seriálů jako např. VALERIE, ODDÍL Z BEVERLY HILLS, mihla se v jedné epizodě DALLASU, v pilotním díle seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA, a v roce 1986 získala i první zkušenosti s filmem, kdy se objevila v komedii JUMPIN' JACK FLASH.

Zlom v kariéře nastal v roce 1989, kdy byla obsazena v úspěšném, u nás však neuvedeném, serálu LIFE GOES ON, ve kterém vydržela ve všech 83 epizodách až do roku 1993. Tato role ji vynesla nominaci na televizní cenu Emmy a spoustu dalších ocenění a nominací. Následovala řada rolí v dalších seriálech a televizních filmech, z nichž stojí za zmínku především TICHÝ ÚKRYT (Hidden Silence, 1995), kde si Kellie Martin zahrála hlavní roli Polky ukrývající za druhé světové války ve svém domě Židy, aby je tak zachránila před jistou smrtí. U příležitosti natáčení tohoto filmu se Kellie objevila i v Česku, protože film se z velké části natáčel v Hradci Králové.

Českému divákovi, a myslím, že nejen jemu, se Kellie Martin nejvíce zapsala do paměti rolí ve veleúspěšném serálu POHOTOVOST, kde si zahrála roli sympatické medičky Lucy Knight - objevila se v letech 1998 až 2000 v celkem 36 epizodách. Bohužel tato role ji však nepřinesla do budoucna mnoho dalších příležitostí a Kellie musela dát za vděk rolím v průměrných až podprůměrných televizních filmech nebo namlouváním animovaných postav (např. TAZ-MANIA, GOOFY NA VÝLETĚ). Filmový průmysl ji prakticky žádné role nenabídl, až na malou roli v nepovedeném filmu NEJHLEDANĚJŠÍ V MALIBU (Malibu's Most Wanted, 2003). Český divák ještě může Kellie Martin znát z TV série ZÁHADNÁ ŽENA (Mystery Woman), jejíž dva díly Kellie Martin i sama režírovala.

Kellie, kterou baví i balet a fotografování, promovala v roce 2001 na Yaleské univerzitě v oboru historie umění, kde se během studií se seznámila se svým budoucím manželem Keithem Christianem, kterého si v roce 1999 vzala. Mají dceru Margaret (nar. 2006).

Petr "peetriss" Michalik

Herecká filmografie

Filmy

2019 Death of a Cheerleader (TV film)
Hailey Dean Mysteries: A Prescription for Murder (TV film)
Hailey Dean Mysteries: Death on Duty (TV film)
Hailey Dean Mysteries: Killer Sentence (TV film)
2018 Hailey Dean Mystery: 2 + 2 = Murder (TV film)
Hailey Dean Mystery: A Marriage Made for Murder (TV film)
Hailey Dean Mystery: A Will to Kill (TV film)
2017 Hailey Dean Mystery: Dating Is Murder (TV film)
Záhada Hailey Deanové: Vražedná pozůstalost (TV film)
2016 Záhada Hailey Deanové: Smrtící láska (TV film)
2015 Hello, It's Me (TV film)
So You Said Yes (TV film)
2014 Dear Viola (TV film)
2013 Vánoční ozdoba (TV film)
2012 Vdaná nevěsta (TV film)
2011 Smooch (TV film)
2010 The Jensen Project (TV film)
2007 Muž z minulosti (TV film)
Záhadná žena: Rudá mafie (TV film)
2006 Záhadná žena: Na první pohled (TV film)
Záhadná žena: Nemluvně (TV film)
Záhadná žena: Tajemství Divokého západu (TV film)
Záhadná žena: Vykoupení (TV film)
Žiješ jednou, zemřeš dvakrát (TV film)
2005 Galaktická brána
Záhadná žena: Fotografie (TV film)
Záhadná žena: Hra (TV film)
Záhadná žena: Vražda v lázních (TV film)
Záhadná žena: Víkend plný záhad (TV film)
Záhadná žena: Zpěv smrti (TV film)
2004 Co se ještě stalo o Vánocích
Open House
2003 Nejhledanější v Malibu
Záhadná žena (TV film)
2002 Fiona (TV film)
2001 All You Need
1998 About Sarah (TV film)
1997 Hranice nevinnosti (TV film)
1996 Her Last Chance (TV film)
Po dlouhém tichu (TV film)
Tichý úkryt (TV film)
1995 Dětská tvář (TV film)
Goofy na výletě
Her Hidden Truth (TV film)
Láska na ostří nože (TV film)
1994 A Friend to Die For (TV film)
Christy (TV film)
1993 Matiné
Montana Crossroads (TV film)
1989 Oddíl z Beverly Hills
The Flamingo Kid (TV film)
1988 Doin' Time on Planet Earth
Runaway Ralph (TV film)
Secret Witness (TV film)
1987 Body Slam
1986 Help Wanted: Kids (TV film)
Jumpin' Jack Flash
Nejbohatší kocour na světě (TV film)
1985 Canterville Ghost, The (TV film)

TV seriály

2017 The Guest Book (TV seriál)
Story Seven (S01E07)
Story Six (S01E06)
Story Five (S01E05)
další epizody (5)
2014 Math Bites (TV seriál)
Satisfaction (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
2009 Private Practice (TV seriál)
The Way We Were (S03E02)
Chirurgové (TV seriál)
Stačí se omluvit (S05E21)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Stage Fright (S04E20)
2003 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tragédie (S05E01)
2000 Pohotovost (TV seriál) - herec, a.z.
Nejrychlejší rok (S06E19) - a.z.
Vše v rodině (S06E14)
Nosím Tě v srdci (S06E13)
další epizody (6)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Smutný případ (S06E07)
Klid divočiny (S06E06)
další epizody (19)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Spravedlivý boj (S05E08)
další epizody (10)
1997 Crisis Center (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Christy (TV seriál)
1991 Taz-mánie (TV seriál)
1989 Life Goes On (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Panika na Malibu Beach (S01E01)
1988 Fantastic Max (TV seriál)
Štěně jménem Scooby-doo (TV seriál)

Dokumentární

2013 CinemAbility
2002 Intimate Portrait: Kellie Martin (TV film)

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
Ricki Lake Show, The (TV pořad)
1999 The Teen Choice Awards 1999 (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace