foto

Meg Ryan

  • nar. 19.11.1961 (57 let)
    Fairfield, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pekná, blonďatá, modrooká a čiperná žena - Meg Ryanová - je dcérou castingového agenta. Na plátnach debutovala v malej roličke vo filme BOHATÉ A SLÁVNE (1981), no jej najväčším snom bolo vždy stať sa novinárkou. Počas večerných štúdií žurnalistiky sa jej podarilo získať rolu v televíznej soap-opere "As the World Turns". Jej charakter sa stal veľmi populárnym, v seriáli zotrvala dva roky a zapísala sa do myslí divákov.

Po nejakom čase, kedy sa venovala svojmu obľúbenému cestovaniu, sa vrátila k štúdiu a malým roličkám v televíznych seriáloch. V tomto období medzi 1981-86 si zahrala v dvoch nie veľmi významných snímkoch, až napokon prišiel film TOP GUN (1986). Blockbuster s Tomom Cruisom poskytol Ryanovej príležitosť - i keď v malej roli - zažiariť na filmových plátnach celého sveta. Práve tu si ju všimol Steven Spielberg a obsadil ju ako hlavnú ženskú protagonistku do svojej produkcie VNÚTORNÝ VESMÍR (1987). V priebehu nakrúcania tohto sc-fi sa zoznámila s Dennisom Quaidom, budúcim manželom, s ktorým neskôr nakrútila ešte dva filmy.

Najvýznamnejšou rolou Meg Ryanovej sa stala tá vo filme Roba Reinera KEĎ HARRY STRETOL SALLY... (1989). Tento enormný úspech si zopakovala o štyri roky neskôr vo filme SAMOTÁR V SEATTLI (1993), kde bola viac ako rovnocennou partnerkou Toma Hanksa. S tým, a spolu s režisérkou Norou Ephronou sa napokon stretli ešte raz - pri nakrúcaní ďalšieho hitu LÁSKA CEZ INTERNET (1998). V roku 2000 sa Meg po dvanástich rokoch manželstva rozviedla s Dennisom Quaidom a začala si románik s gladiátorom Russellom Crowom.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

Filmy

2015 Fan Girl
Ithaca
2014 How I Met Your Dad (TV film)
2009 Past na lásku
2008 Kšeft
Milenec je zločinec!
Ženy
2007 Na území žen
2004 Ring volný
2003 Piková trojka
2001 Kate a Leopold
2000 Zavěste, prosím
Životní zkouška
1998 Láska přes internet
Město andělů
Zbytečnosti
1997 Anastázie
Propadlí lásce
1996 Odvaha pod palbou
1995 Francouzský polibek
Čas smyslnosti
1994 I.Q.
Když muž miluje ženu
1993 Kost a kůže
Samotář v Seattlu
1992 Předehra k polibku
1991 The Doors
1990 Joe kontra sopka
1989 Když Harry potkal Sally
1988 Hlásím svoji smrt
Pevnost
1987 Vnitřní vesmír
Zaslíbená země
1986 Ozbrojení a nebezpeční
Top Gun
1983 Amityville - Dům hrůzy
1982 Amy and the Angel (TV film)
1981 Bohaté a slavné

TV seriály

2011 Terapie online (TV seriál)
2009 Larry, kroť se (TV seriál)
The Reunion (S07E03)
2008 Web Therapy (TV seriál)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Zpívá celá spodina (S18E14)
1990 Captain Planet (TV seriál)
1985 Divočina (TV seriál)
1982 One of the Boys (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2015 Nora Ephron: Všechno je námět
2012 Polovina nebe (TV seriál)
2009 Streisand: Live in Concert (koncert)
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2002 Searching for Debra Winger
2001 How Harry Met Sally...
Koncert pro New York - živě (koncert)
2000 Making of 'Hanging Up', The (TV film)
1999 The Directors (TV seriál)
1998 Making Angels
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1994 A Century of Cinema
1993 In the Wild (TV seriál)

TV pořady

2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Ithaca

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 946)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace