foto

Marcia Cross

  • nar. 25.3.1962 (56 let)
    Marlborough, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marcia Anne Cross se narodila 25. března 1962 v Marlborough, Massachusetts a vystudovala psychologii na univerzitě Antioch v Los Angeles. Jako mnoho dalších, i ona odjela do Los Angeles, aby zkusila štěstí a brzy na to získala roli ve filmu THE LAST DAYS OF FRANK AND JESSIE JAMES. Pak, v roce 1986, ztvárnila postavu Kate Sandersové v seriálu ONE LIFE TO LIVE, kde účinkovala do roku 1987.

Marcia Cross si pak zahrála v seriálu MELROSE PLACE, který odstartoval její kariéru. Původně se v něm měla objevit jen v jediném díle, ale zapůsobila na tvůrce tak, že v něm účinkovala od roku 1992 až do roku 1997. Tento seriál ovšem opustila, aby si dodělala magisterský titul v psychologii. Pak se vrátila v seriálu EVERWOOD, který po první sérii opustila, aby zahrála svou dosud největší roli – Bree Van de Kamp v seriálu DESPERATE HOUSEWIVES, za kterou byla v roce 2005 nominována na cenu Emmy. V prosinci 2005 získala druhou nominaci - na Zlatý Glóbus za nejlepší herečku v tomto seriálu.

Dále účinkovala v seriálech SEINFELD, ALLY MCBEALOVÁ, SPIN CITY, DOTEK ANDĚLA a mnoho dalších. Z filmů stojí za zmínku snímky ŽÍT VE STRACHU, ALWAYS SAY GOODBYE, PODZIMNÍ PREMIÉRA a ŠPATNÝ VLIV.

V srpnu 2005 magazín US Weekly zveřejnil, že se Marcia Cross zasnoubila s burzovním makléřem Tomem Mahoneym, se kterým v té době chodila 6 měsíců. 24. června 2006 si tento pár řekl své „Ano“ před 200 hosty v kostele v Kalifornii.

Jana "Bast" Parolková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Za oponou noci
2016 All the Way to the Ocean - vyp.
2011 Moje potrhlá máma
2009 Právě Peck
2003 Wind Effect, The
2002 Bank
Eastwick (TV film)
2001 Žít ve strachu
2000 Podzimní premiéra
1998 Cíl: Země (TV film)
1996 All She Ever Wanted (TV film)
Always Say Goodbye
Zvrhlosti žen
1995 Mother's Day (TV film)
Ripple
1994 M.A.N.T.I.S. (TV film)
1990 Bolest a vítězství (TV film)
Špatný vliv
1989 Just Temporary (TV film)
1988 Almost Grown (TV film)
1986 George Washington II: The Forging of a Nation (TV film)
Poslední dny Jesse Jamese (TV film)
1985 Brass (TV film)

TV seriály

2018 Youth & Consequences (TV seriál)
2017 Quantico (TV seriál)
GLOBALREACH (S02E20)
MHORDER (S02E19)
KUMONK (S02E18)
další epizody (7)
2016 Quantico (TV seriál)
Yes (S01E22)
Right (S01E21)
Soon (S01E18)
další epizody (6)
2015 Quantico (TV seriál)
Inside (S01E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Prosincový slunovrat (S16E16)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
To já za všechno můžu (S08E22)
Co řeknou lidi (S08E21)
další epizody (14)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Balada o nedůvěře (S08E08)
Vše pod kontrolou (S08E07)
další epizody (22)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (24)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat ze tmy (S05E10)
Po požáru (S05E09)
Město v plamenech (S05E08)
další epizody (18)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
Nesuď knihu podle obálky (S04E07)
další epizody (15)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Malé královny krásy (S03E09)
Děti a Art (S03E08)
další epizody (24)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat domů (S02E10)
Takhle ano, takhle ne (S02E09)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
další epizody (23)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
Vrať se ke mně (S01E10)
V podezření (S01E09)
Vinni (S01E08)
další epizody (10)
2003 Dva z Queensu (TV seriál)
Golden Moldy (S05E16)
2002 Everwood (TV seriál)
Dva z Queensu (TV seriál)
Window Pain (S05E02)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Co přináší trpělivost (S02E11)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Dámská jízda (S04E02)
1997 Temporarily Yours (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Slicer (S09E07)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Ned a Stacey (TV seriál)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
Dotek anděla (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
A Promise Broken (S01E11)
Raven (TV seriál)
1991 Herman's Head (TV seriál)
Parťáci (TV seriál)
1989 Booker (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
1988 Almost Grown (TV seriál)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
1986 It's Garry Shandling's Show (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Příběhy z temnot (TV seriál)
1982 Na zdraví (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)
2007 InStyle: Celebrity Weddings
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 Intimate Portrait: Josie Bissett (TV film)
Melrose Place: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Intimate Portrait: Melissa Sue Anderson (TV film)
2000 Cheers: The E! True Hollywood Story (TV film)
1997 Intimate Portrait: Heather Locklear (TV film)

TV pořady

2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2006 The Megan Mullally Show (TV pořad)
2005 Martha (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 SoapTalk (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace