foto

Dieter Laser

  • nar. 17.2.1942
    Kiel, Schleswig-Holstein, Německá říše
  • zem. 29.2.2020 (78 let)
    Berlin, Německo

Biografie

Německý herec narozen 17.února 1942 v Kielu má za sebou bohatou filmografii, kterou tvoří především komedie jako SUCK MY DICK (2001) nebo HOLKY PŘI TOM NEPLÁČOU (2002) a válečné neměcké filmy. Mezi nejznámější patří například NETVOR (1996) nebo SHANGHAI 1937. Hovoří plynně anglicky, díky čemuž si zahrál například v kanadském seriálu LEXX nebo thrilleru ZKÁZA LODI ESTONIE. USA bere jako kolébku filmů a chce hrát v amerických filmech.

První úspěch zaznamenal již v roce 1975, kdy získal Mexické filmové ocenění za nejlepšího herce v hlavní roli v německém filmu JOHN GLÜCKSTADT. Filmový svět ho ale poznal téměř až o 35 let později. V roce 2009 hrál hlavní roli v jednom z nejkontroverznějších filmů všech dob THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE). Jeho dokonalé podání německého vyšinutého chirurga mu vyneslo cenu za Nejlepšího herce na Austin Fantastic festivalu a režisér Tom Six mu nabídl spolupráci v dosud neuveřejněných projektech.

Tomáš "Okara" Hegedüš

Herecká filmografie

Filmy

2020 Sky Sharks
2017 Listopad
2015 The Human Centipede III (Final Sequence)
2009 Gier (TV film)
Lidská stonožka
2006 Jsem ta druhá
2005 Rosa Roth - Im Namen des Vaters (TV film)
2003 Zkáza lodi Estonie
2002 Die 8. Todsünde: Das Toskana-Karussell
Holky při tom nepláčou
Tatort - Alibi für Amelie (TV film)
Vůdce Ex
2001 Cesta do neznáma (TV film)
Suck My Dick
2000 Meine grüne Freiheit - Ein Frühling in Irland (TV film)
Recycled
1999 SK Kölsch (TV film)
Zajatci pouště (TV film)
1998 Polizeiruf 110 - Rot ist eine schöne Farbe (TV film)
1997 Crazy Moon (TV film)
Die Rättin (TV film)
Hotel Shanghai (TV film)
Jagd nach CM 24 (TV film)
1996 Conversation with the Beast
Erhöhte Waldbrandgefahr
Netvor
Schmetterlingsgefühle (TV film)
1995 Brennendes Herz
Die Tote von Amelung (TV film)
Glück auf Raten (TV film)
1993 Kaspar Hauser
1991 Schůzka s Venuší
1990 Muž uvnitř
1982 Gutes Land, Ein
Miras Haus (TV film)
Wir (TV film)
1981 Don Quichottes Kinder (TV film)
Kennwort Schmetterling (TV film)
1979 Union der festen Hand (TV film)
1978 Die gläserne Zelle
Väter und Söhne (TV film)
1977 Operation Ganymed
1976 Elixiere des Teufels, Die
1975 John Glückstadt
Letzten Ferien, Die (TV film)
Tatort - Kurzschluß (TV film)
Turandot oder Der Kongreß der Weißwäscher (TV film)
Ztracená čest Kateřiny Blumové
1974 Ermittlungen gegen Unbekannt (TV film)
1973 Desaster (TV film)
1971 Mutter, Die (TV film)
Peer Gynt (TV film)
1968 Im Dickicht der Städte (TV film)

TV seriály

2002 Der Solist (TV seriál)
Kuriertag (E03)
1998 Klaun (TV seriál)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
Lexx (TV seriál)
Mantrid (S02E01)
1994 Rosa Roth (TV seriál)
1992 Wolffův revír (TV seriál)
1986 Väter und Söhne - Eine deutsche Tragödie (TV seriál)
1983 Konsul Möllers Erben (TV seriál)
1980 Kreuzfahrten eines Globetrotters (TV seriál)
1974 Blaue Palais, Das (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2008 Michael Ballhaus - Eine Reise durch mein Leben (TV film)

Divadelní záznam

1969 Der Rückfall (divadelní záznam)