foto

Grant Show

  • nar. 27.2.1962 (57 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Grant Alan Show se narodil v Detroitu jako jediný syn Eda a Kathleen Showových. Vyrůstal v kalifornském San José se svou starší sestrou Kelly. Studoval herectví na Samuel Ayer Sign School a poté získal titul v divadelních vědách na kalifornské univerzitě. V závěrečném ročníku na nějakou dobu přerušil školu poté, co získal roli Ricka Hydea v RYAN’S HOPE – za kterou byl mimochodem nominován na cenu Emmy – v tomto seriálu účinkoval v letech 1984 – 1987. Poté se přestěhoval do Anglie, aby tam rok navštěvoval londýnskou Academy of Music and Dramatic Art, kde měl příležitost studovat společně s britskými mistry divadla.

V roce 1992 se objevil ve dvou epizodách seriálu producenta Aarona Spellinga BEVERLY HILLS 90210 jako Jack Hanson. Později se ve stejné roli objevil v seriálu MELROSE PLACE, kde získal mnohem více prostoru a stal se stálým členem hereckého štábu. Po pěti letech pak seriál opustil. Postavu Jacka Hansena si pak zahrál ještě v pilotním díle seriálu MODELS INC. Kromě seriálu účinkoval Grant i v několika filmech. V roce 1996 se objevil v hlavní roli Dennise Pitta, který se po návratu z vězení snaží o návrat do normálního života, ale zamiluje se do středoškolačky, která s ním hraje podivnou hru. O dva roky později pak získal hlavní roli fyzika dr. Kesslera v dobrodružném filmu LEDOVÁ APOKALYPSA. V roce 2003 pak zaujal v hlavní roli bývalého důstojníka mariňáků J. T. GARTHA ve sci-fi filmu ENCRYPT. Ve stejném roce se objevil po boku Marka Wahlberga a Charlize Theron v akčním krimi thrilleru LOUPEŽ PO ITALSKU. V současné době můžeme Granta vidět v seriálu z prostředí redakce časopisu DIRT a v seriálu z produkce CBS vracejícím se do 70. let nazvaném SWINGTOWN, kde hraje Grant postavu Toma Deckera, ženatého pilota, který ve svém domě pořádá pravidelné swingers party.

Grant byl dlouho svobodným mládencem, ačkoli v průběhu své televizní kariéry chodil s několika kolegyněmi – během natáčení RYAN’S HOPE s Yasmine Bleeth a během natáčení MELROSE PLACE letech 1993 – 1996 s Laurou Leighton. Od roku 2004 je ženatý s modelkou Pollyannou Macintosh a žijí společně v domě v Beachwood Canon. Grant miluje automobilové závody, motorky a golf. Je velkým milovníkem přírody a fascinují ho vědy.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 Born to Race: Fast Track
2012 Kletba z temnot
2011 Born to Race
Spravedlnost pro Natalee Hollowayovou (TV film)
2009 All Ages Night
Natalee Hollowayová (TV film)
2005 Více o vztazích svobodné matky (TV film)
2004 Mystery Girl (TV film)
Národní bezpečnost (TV film)
2003 Encrypt (TV film)
Loupež po italsku
Sex a svobodná matka (TV film)
1999 Alchymisté (TV film)
1998 Led (TV film)
1997 Matka se vyzná (TV film)
Požehnaná jistota (TV film)
1996 Jed (TV film)
1995 Mezi láskou a ctí (TV film)
Texas (TV film)
1992 A Woman, Her Men, and Her Futon
Coopersmith: Sladký pach vraždy (TV film)
Nebezpečná plavba (TV film)
1989 Kouzelná chvíle (TV film)
Kouzelné chvíle (TV film)
1985 Cindy Eller: A Modern Fairy Tale (TV film)

TV seriály

2019 Dynasty (TV seriál)
Episode 22 (S02E22)
Episode 21 (S02E21)
Episode 20 (S02E20)
další epizody (13)
2018 Dynasty (TV seriál)
Crazy Lady (S02E09)
A Real Instinct for the Jugular (S02E08)
A Temporary Infestation (S02E07)
další epizody (22)
2017 Dynasty (TV seriál)
Rotten Things (S01E09)
The Best Things in Life (S01E08)
A Taste of Your Own Medicine (S01E07)
další epizody (9)
2016 The Family (TV seriál)
What Took So Long (E12)
Election Day (E11)
Fun Ways to Tell Boyfriend You're Pregnant (E10)
další epizody (9)
Devious Maids (TV seriál)
Grime and Punishment (S04E10)
Much Ado About Buffing (S04E09)
I Saw the Shine (S04E08)
další epizody (10)
2015 Devious Maids (TV seriál)
Anatomy of a Murder (S03E13)
Terms of Endearment (S03E11)
Whiplash (S03E10)
další epizody (12)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Forever People (S10E11)
2014 Devious Maids (TV seriál)
Look Back in Anger (S02E13)
Proof (S02E12)
You Can't Take It with You (S02E11)
další epizody (13)
2013 Devious Maids (TV seriál)
Totally Clean (S01E13)
Getting Out the Blood (S01E12)
Hanging the Drapes (S01E10)
další epizody (10)
2011 Private Practice (TV seriál)
Home Again (S04E14)
Status: Nežádoucí (TV seriál) - herec, a.z.
Dead to Rights (S05E12) - a.z.
No Good Deed (S05E04)
Bloodlines (S05E02)
další epizody (4)
Velká láska (TV seriál)
Smyčka se stahuje (S05E08)
Dokud nás smrt nerozdělí (S05E07)
Rozvod (S05E06)
další epizody (5)
2009 Mluvme o sexu (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Wait and See (S02E17)
Ex-Life (S02E16)
Acceptance (S02E15)
další epizody (5)
Chirurgové (TV seriál)
Chirurgie hrou (S05E15)
2008 Swingtown (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Tempting Faith (S02E07)
2007 Dirt (TV seriál)
2006 Point Pleasant (TV seriál)
Let the War Commence (E13)
Mother's Day (E12)
2005 Point Pleasant (TV seriál)
Missing (E11)
Hell Hath No Fury Like a Woman Choked (E10)
Waking the Dead (E09)
další epizody (11)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Převoz pana Mossbacka (S02E04)
Plán (S02E03)
1995 Hope & Gloria (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Nečisté aféry (S01E12)
A Promise Broken (S01E11)
Pálí (S01E10)
další epizody (12)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Lucky: Příběh jednoho života (TV seriál)
1989 Správná modrá (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)

Dokumentární

2016 Everybody Has an Andy Dick Story (TV film)
2003 Melrose Place: The E! True Hollywood Story (TV film)
1993 Ultimate Driving Challenge, The (TV film)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1976 Family Feud (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace