foto

Jan Nedvěd

  • nar. 26.9.1946 (72 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Známý zpěvák a textař Jan Nedvěd se narodil 24. září 1946 v hlavním městě Praze. Vlastní hudební kariéru zahájil v uskupeních vyznávajících beat, jako například The Preachers. Od začátku sedmdesátých let už ale směřoval k trampskému stylu hudby, ke které mu pomohlo angažmá v kapele Toronto, která se počínaje rokem 1974 přejmenovala na Brontosaury. A právě v Brontosaurech utvořil dodnes legendární hudební duo se svým bratrem Františkem Nedvědem. Postupné neshody s bratrem však vedly k jejich nejen hudebnímu odloučení. Již od roku 1988 se proto začíná přerušovaně prezentovat sólově. V 90. letech se nicméně opět objevoval na pódiu s bratrem a v druhé polovině několikrát také s kapelou Brontosauři. Postupně ale opět dával přednost sólovým vystoupením. S bratrem Františkem má ještě sestru. Sám má pak celkem pět potomků, dvě dcery a tři syny. Jeden z nejvýznamnějších českých folkových a trampských písničkářů je také již počtvrté ženatý.

Suit "Paity" Up! As long as I've got m

Herecká filmografie

Filmy

1998 Postel
1975 Můj brácha má prima bráchu

TV seriály

2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2017 Jiří Tichota: Zdál se mi sen (TV film) - a.z.
2007 ČT Live - Fešáci a Nedvědi v Lucerně (koncert)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jana Nedvěda (S01E04)
2000 Legendy folku a country (TV seriál)
1996 Nedvědi na Strahově - Koncert století (koncert)
1995 35 let Spirituál kvintetu (koncert)
1993 20 let písniček Honzy Nedvěda
1991 Recitál Jana Nedvěda (koncert)

TV pořady

2012 Hity z Václaváku (TV pořad)
2011 To byl náš hit (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2001 Co v Silvestru nebylo... (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Tisíc růží pro Jiřinu (TV pořad)
2000 HIT STOLETÍ (TV pořad)
Největší české hity 20. století (TV pořad)
P.F. (TV pořad)
1999 Silvestr 99 (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
Český slavík ’98 (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
Český slavík '97 (TV pořad)
1996 Přezůvky s sebou (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Ruská ruleta (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1993 Tuhle písničku chtěl bych ti, lásko, dát (TV pořad)
Činčin (TV pořad)
1992 Šance (TV pořad)
Šťastné a veselé (TV pořad)
1990 Spirituál kvintet (TV pořad)
Šaráda (TV pořad)
1984 Spirituál kvintet (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace