foto

Tony Loeser

  • nar. 14.9.1953 (66 let)
    Liverpool, Anglie, Velká Británie

Biografie

Tony Loeser nejprve pracoval jako asistent kamery, poté se vyučil fotografem a absolvoval kinematografii na Univerzitě filmového a televizního umění Konrada Wolfa v Potsdam-Babelsbergu. Působí rovněž jako animátor, technický koordinátor a producent. Jeho tvorba zahrnuje snímky Šest Vánoc (Sechs Weihnachten, 1994), Profese: Neonacista (Beruf: Neonazi, 1994), Rozchod s Agnes (Abschied von Agnes, 1994), Globi a zloděj stínů (Globi und der Schattenräuber, 2003).

Zdroj: Film Festival Zlín

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2016 Mullewapp - Eine schöne Schweinerei
2009 Myšák a přátelé
1989 Der Ring
1984 Knete (studentský film)

TV seriály

2013 Die Abenteuer des jungen Marco Polo (TV seriál)
2005 Ein Fall für Freunde (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1999 Tobias Totz und sein Löwe
1989 Der Ring
1984 Knete (studentský film)

TV seriály

2011 Kruhová ulice 19 (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Filmy

1989 Der Ring
1984 Knete (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

1994 Abschied von Agnes

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky