foto

Vadim Sokolovskij

  • nar. 29.10.1968 (51 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Vadim Sokolovsky absolvoval Moskevskou filmovou školu, poté odešel do Los Angeles, kde začal svoji hollywoodskou kariéru u Stevena Spilberga v rámci projektu nadace Shoah Přeživší. Od roku 1998 působí jako nezávislý autor a producent spolupracující s předními filmovými producenty. V roce 2002 založil vlastní produkční společnost Harvest Entertainment. Natočil např. TV seriál Ambulance 2 (2005) či pohádkový příběh Kniha kouzel.

Zdroj: Film Festival Zlín

Režijní filmografie

Filmy

2013 7 glavnych želanij
2012 Žena Štirlica (TV film)
2009 Kletba kouzelného kamene

TV seriály

2006 Bilet v garem (TV seriál)
2005 Něotložka 2 (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2013 7 glavnych želanij

TV seriály

2005 Něotložka 2 (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 7 glavnych želanij

Producentská filmografie

TV seriály

2017 Akušerka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky