foto

Julia Sawalha

  • nar. 9.9.1968 (50 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julia Sawalha je dcerou herce Nadima Sawalhy a jeho ženy Roberty. Starší sestra Nadia je herečkou a moderátorkou. Má jordánské, anglické a francouzské předky.

Julia Sawalha debutovala v roce 1982 v mini seriálu BBC - FAME IS THE SPUR. Výrazněji na sebe upozornila rolí Lyndy Dayové v seriálu PRESS GANG, který získal ocenění BAFTA. Následovala role Hannah Grayshotové v seriálu SECOND THOUGHTS a v jeho pokračování FAITH IN THE FUTURE.

V roce 1995 se objevila v seriálu BBC - PRIDE AND PREJUDICE (Pýcha a předsudek) v roli Lydie Bennetové. V britském sitcomu ABSOLUTELY FABULOUS ztvárnila jednou z hlavních rolí - Saffronu Monsoonovou. Mimo jiné se objevila v seriálech TIME GENTLEMEN PLEASE a JONATHAN CREEK. Po následné dvouleté pauze se vrátila v úspěšných projektech CRANFORD a v seriálové adaptaci triologie Flory Thompsonové - LARK RISE TO CANDLEFORD.

Stejně jako Kate Winslet odmítá retušování své postavy na fotografiích. Tvrdí, že i přes nadváhu je šťastná a má mnoho pracovních příležitostí. Chodila se svým kolegou z Press Gang - Dexterem Fletcherem, později s komikem Richardem Herringem a s Alanem Daviesem. Návrat k herectví zapříčinil její rozchod s Richem Annettsem, kterého potkala v roce 2005.

Zuzana "hellenkka" Stehlíková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Naprosto dokonalé
2013 Slečna Marplová: Greenshawova Kratochvíle (TV film)
2003 Hornblower III - Povinnost (TV film)
Hornblower III - Věrnost (TV film)
2002 Nečistá hra
2001 Venus and Mars
2000 Mirrorball (TV film)
Slepičí úlet
1999 Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death
The Flint Street Nativity (TV film)
The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1998 Absolutely Fabulous: Absolutely Not!
1996 Žabákova dobrodružství
1995 Za zimního slunovratu
1991 Buddy's Song
Second Thoughts

TV seriály

2016 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Svatí a hříšníci (S18E05)
2014 Remember Me (TV seriál)
2008 Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
2007 Cranford (TV seriál)
2004 Naprosto dokonalé (TV seriál)
White Box (S05E09)
2003 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Cold Turkey (S05E08)
Exploitin' (S05E07)
Schmoozin' (S05E06)
další epizody (8)
2002 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Gay (S04E07)
2001 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Menopause (S04E06)
Small Opening (S04E05)
Donkey (S04E04)
další epizody (6)
2000 Time Gentlemen Please (TV seriál)
1997 Ain't Misbehavin' (TV seriál)
Jonathan Creek (TV seriál)
McLibel! (TV seriál)
1996 Naprosto dokonalé (TV seriál)
The Last Shout: Part 2 (S03E08)
The Last Shout: Part 1 (S03E07)
Konec (S03E06)
další epizody (8)
1995 Faith in the Future (TV seriál)
Pýcha a předsudek (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
1994 Martin Chuzzlewit (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Jak jsem přišla na svět (S02E06)
Bída (S02E05)
Nejlepší přátelé (S02E04)
další epizody (6)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Módní magazín (S01E06)
Narozeniny (S01E05)
Vědecká prezentace (S01E04)
další epizody (6)
1991 Bottom (TV seriál)
1990 El C.I.D. (TV seriál)
Spatz (TV seriál)
1989 Press Gang (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1987 French and Saunders (TV seriál)
Inspektor Morse (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
1982 Fame Is the Spur (TV seriál)
1981 Educating Marmalade (TV seriál)
1980 Keep It in the Family (TV seriál)

Dokumentární

2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
Story of Absolutely Fabulous, The (TV film)
2003 Comedy Connections (TV seriál)

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2004 Hell's Kitchen (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace