foto

Francia Raisa

  • nar. 26.7.1988 (32 let)

Biografie

Francia Raisa, celým jménem Francia Raisa Almendárez, je americká herečka. Narodila se mexické matce a španělskému otci - odtud tedy to španělské příjmení. Její otec velmi dřel, aby Raise a jejím dvěma sestrám, Italii a Irlandě, zajistil co možná nejpohodlnější život v Los Angeles. Pár let po Raisiným narození se pan Almendárez stal osobností Latinského rádia "El Cucuy".

Raisa navštěvovala prestižní soukromou školu Bishop Alemany High School. Protože ale byla příliš zaneprázdněna tancem (excelovala v kategoriích tap, jazz, hip-hop), akrobacií, karate, krasobruslením, modelingem a účinkováním v sitcomech, byla nucena opustit tuto školu rok před maturitou. Nastoupila tedy na Birminghamskou státní školu ve Van Nuys, kde měla svůj individuální studijní plán. Po ukončení studií její hvězda stoupala a stoupala.

Francia začala s herectvím již na střední škole. Mezi její první role patří hostování v úspěšném americkém seriálu NĚKDE TAM. Měsíc po maturitě dostala roli po boku Hayden Panettiere v roztleskávačské komedii BRAVO GIRLS: VŠECHNO NEBO NIC, kde se dostala do širšího povědomí diváků. V roce 2008 dostala hlavní roli v již třetím pokračování romantických komedií LEDOVÉ OSTŘÍ, tentokrát LEDOVÉ OSTŘÍ 3: SPLNĚNÝ SEN. Právě teď natáčí již 3. řadu oblíbeného amerického teen seriálu THE SECRET LIFE OF THE AMERICAN TEENAGER.

Raisa se také zajímá i o hudbu. Objevila se ve videoklipech Lila Romeo nebo nebo Sawy & Mandy. Francia není ve světě filmu žádný nováček. Je bezpochyby velmi talentovaná a určitě o ní v budoucnosti hodně uslyšíme.

Nika "nikoletkaa" Fröhlichová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Second Team
2018 Life-Size 2 (TV film)
2017 Dirty Lies
Once Upon a Date (TV film)
Tiny House of Terror (TV film)
2016 The Secrets of Emily Blair
The Wrong Car (TV film)
2015 Beyond Paradise
2013 A Snow Globe Christmas (TV film)
Chastity Bites
Company Town (TV film)
Vánoční lov (TV film)
2010 Bulletface
Ledové ostří 4: Oheň a led (TV film)
2009 Loudilové
2008 ASD. Alma sin dueño
Ledové ostří 3: Splněný sen (TV film)
2007 Shredderman vítězí (TV film)
2006 Bravo Girls: Všechno nebo nic

TV seriály

2021 Grown-ish (TV seriál)
No Halo (S03E13)
Water on Water on Water (S03E12)
Alright (S03E11)
další epizody (5)
2020 Grown-ish (TV seriál)
Age Ain't Nothing But a Number (S03E08)
Doin' the Most (S03E07)
Real Life S**t (S03E06)
další epizody (8)
2019 Grown-ish (TV seriál)
Dreams and Nightmares (S02E21)
Mind Playing Tricks On Me (S02E20)
Only Human (S02E19)
další epizody (21)
2018 Grown-ish (TV seriál)
Back & Forth (S01E13)
Crew Love (S01E12)
Safe and Sound (S01E11)
další epizody (13)
Black-ish (TV seriál)
Don't You Be My Neighbor (S05E02)
2017 Drazí běloši (TV seriál)
Kapitola X. (S01E10)
Kapitola VII. (S01E07)
Shut Eye (TV seriál)
Are You Listening? (S02E04)
Vražedné Miami (TV seriál)
Mummies & Meltdowns (S02E11)
2013 The Mindy Project (TV seriál)
Frat Party (S01E23)
2012 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Trendy, trendy, trendíčky (S12E17)
2009 Ochrana svědků (TV seriál)
Jailbait (S02E11)
2008 The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
2005 Tam někde (TV seriál)
The Prisoner (E03)

Hudební videoklipy

2020 JoJo - Man (hudební videoklip)
2013 Dustin Tavella - Everybody Knows (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 MTV Movie & TV Awards 2018 (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Fanoušci tvůrce