foto

Judd Hirsch

  • nar. 15.3.1935 (82 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Judd Hirsch, americký herec, se narodil 15. března 1935 v New Yorském Bronxu. Jeho matka byla Sally Kitzis a otec Joseph Sidney Hirsch, elektrikář, který emigroval z Ruska. Hirsch byl vychován jako žid. Nastoupil na De Witt Clinton High School a později získal vysokoškolský titul na Městské vysoké škole v New Yorku ve fyzice. Poprvé byl ženatý od roku 1956 do roku 1958 a podruhé v letech 1992-2003 s Bonni Sue Chalkinovou. Hirsch má tři děti Alexandera, Montanu Eve a Londona.

Jeho první hlavní televizní role byla v mini sérii THE LAW v roce 1974, která byla odrazovým můstkem pro Hirschovu kariéru. Pro svůj herecký výkon v TAXI v roce 1981 a 83 byl oceněn cenou Emmy za herecký výkon v kategorii Comedy sérii. Hirsch dále hrál hlavní postavu v úspěšném sitcomu DEAR JOHN a v roce 1989 vyhrál cenu Golden Globe pro nejlepšího herce v televizním seriálu. Později se spojil s Bobem Newhartem v krátkometrážní komedii GEORGE AND LEO. Hrál také detektiva v jedné řadě seriálu DELVECCHIO v letech 1976-1977.

V roce 1980 byl Hirsch nominován na Academy Awards za nejlepší vedlejší roli v ORDINADY PEOPLE. V roce 1986 ztvárnil otce Jeffa Goldbluma ve filmu DEN NEZÁVISLOTI a v roce 2001 se objevil v uznávaném filmu A BEAUTIFUL MIND. Poté Hirsch hrál v televizní sérii NUMB3RS, jako Alan Eppes, otec Dona Eppese, agenta FBI a Charlieho Eppese, univerzitního profesora. Hirsch a Krumholtz hráli také otce se synem ve hře CONVERSATIONS WITH MY FATHER a HERB GARDNER, za kterou vyhrál cenu Tony Award za nejlepší herecký výkon vedoucího herce ve hře. Krumholtz dával Hirschovi zásluhy za nastartování jeho kariéry poté, co si ho Hirsch vybral na kástingu na CONVERSATIONS. Další pozoruhodné jevištní výkony přišly v THE HOT I BALTIMORE, TALLEY'S FOLLY a hlavní role v I'M NOT RAPPAPORT, za kterou v roce 1986 Hirsch vyhrál cenu Tony Award.

V poslední době hostoval v seriálech WAREHOUSE 13, STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP, LAW & ORDER: SVU a THE WHOLE TRUTH, kde se opět setkal s Robem Morrowem ze seriálu NUMB3RS. Hirsch také propůjčil svůj hlas animovaným seriálům jako TOM GOES TO THE MAYOR a AMERICAN DAD. V roce 1999 si zopakoval svou roli z TAXI ve filmu MAN ON THE MOON.

No - "Shley" one

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Meyerowitz Stories (New and Selected)
2016 Den nezávislosti: Nový útok
Wild Oats
2014 Sharknado 2 (TV film)
2013 The Red Robin
2011 Mistrovský plán
Mupeti
Tady to musí být
Vraždy v Lake City (TV film)
2010 Polish Bar
2006 Brother's Shadow
2004 Nájemný vrah to zařídí
2001 Čistá duše
1999 Čas lásky
Muž na Měsíci
Rocky Marciano (TV film)
1997 Barva spravedlnosti (TV film)
1996 Den nezávislosti
1995 Blue talk show (TV film)
1994 Ztráta důvěry (TV film)
1990 She Said No (TV film)
1988 Čas zastavit se
The Great Escape II: The Untold Story (TV film)
1985 Brotherly Love (TV film)
First Steps (TV film)
1984 Goodbye People, The
Učitelé
1983 Beze stopy
Lights: The Miracle of Chanukah (TV film)
1980 Marriage Is Alive and Well (TV film)
Obyčejní lidé
1979 Halloween That Almost Wasn't, The (TV film)
Sooner or Later (TV film)
1978 Král cikánů
1976 Columbo: Posvítit si na vraždu (TV film)
Keegans, The (TV film)
Two Brothers (TV film)
1975 Fear on Trial (TV film)
Legend of Valentino, The (TV film)
1974 Law, The (TV film)
1973 Serpico
1971 Jump

TV seriály

2017 Superior Donuts (TV seriál)
Were Open on Christmas Day (S02E04)
Preparing for Christmas (S02E03)
Is There A Problem, Officer? (S02E02)
další epizody (17)
2016 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Sonda do rodinných vazeb (S10E01)
Scestný záchvat paranoie (S09E24)
Griffinovi (TV seriál)
Take a Letter (S14E17)
2015 Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
The Night in Question (E21)
Best Foot Forward (E20)
další epizody (11)
2014 Forever (TV seriál)
Skinny Dipper (E11)
The Man in the Killer Suit (E10)
6 A.M. (E09)
další epizody (11)
2013 Maron (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
Azyl (S02E08)
2010 Žalobce a obhájce (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Příčina a následek (S06E16)
Dospívání (S06E15)
A vítězem se stává... (S06E14)
další epizody (6)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Veteráni (S06E10)
Podvod (S06E09)
Černý trh (S06E07)
další epizody (20)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Kamarádi naoko (S05E10)
Konspirační teorie (S05E09)
Třicet šest hodin (S05E08)
další epizody (18)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Čínská krabička (S04E10)
Komiks (S04E09)
Vítězství (S04E07)
další epizody (21)
2006 Studio 60 (TV seriál)
Pilot (E01)
Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Ochrana přírody (S03E09)
Baseball (S03E08)
další epizody (22)
2005 Americký táta (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Spáleniště (S02E11)
Spor o kosti (S02E10)
Jed (S02E09)
další epizody (24)
Griffinovi (TV seriál)
Jak se proslavit (S04E03)
2003 Regular Joe (TV seriál)
1997 George & Leo (TV seriál)
1988 Dear John (TV seriál)
1985 Detective in the House (TV seriál)
1979 Taxi (TV seriál)
Substitute Father (S01E22)
Hollywood Calling (S01E21)
Alex Tastes Death and Finds a Nice Restaurant (S01E20)
další epizody (9)
1978 Taxi (TV seriál)
A Full House for Christmas (S01E13)
Memories of Cab 804 (2) (S01E12)
Memories of Cab 804 (1) (S01E11)
další epizody (13)
1976 Delvecchio (TV seriál)
1975 Law, The (TV seriál)

Dokumentární

2017 Jim & Andy: The Great Beyond - The Story of Jim Carrey & Andy Kaufman Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton
2001 Celebrity Profile: Brooke Shields (TV film)
1995 Comedy Salute to Andy Kaufman, A (TV film)
1991 Coney Island (TV film)

TV pořady

2016 Must See TV: A Tribute to James Burrows (TV pořad)
2005 TV Land Confidential (TV pořad)
2003 ABC 50th Anniversary Blooper Celebration (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1983 The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1982 I Love Liberty (TV pořad)
Night of 100 Stars (TV pořad)
The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Robert Klein Show, The (TV pořad)
The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 34th Annual Tony Awards, The (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace