foto

Len Cariou

  • nar. 30.9.1939 (80 let)
    Winnipeg, Manitoba, Kanada

Biografie

Žije se svou ženou Heather Summerhayes Cariou, autorkou bestselleru 65 růží: Vzpomínky sestry. Miluje golf. Je členem Divadelní síně slávy. Objevil se v mnoha úspěšných brodwayských titulech, které mu vynesly nominace na cenu Tony Award. Zahrál si také mnoho televizních rolí, v seriálech TO JE VRAŽDA, NAPSALA, PRÁVO A POŘÁDEK, STAR TREK: VOYAGER, KRAJNÍ MEZE, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, BROTHERHOOD, nebo PATTY HEWES – NEBEZPEČNÁ ADVOKÁTKA. Jeho filmová tvorba mu vynesla několik nominací a ocenění, například Genie Award za roli ve filmu SMRT VE VZDUCHU. Zahrál si ve filmech ČTYŘI ROČNÍ OBDOBÍ, NORIMBERK, V SRDCI BOUŘE: CHURCHILL VE VÁLCE a dalších.

Zdroj: Universal Channel

Herecká filmografie

Filmy

2020 Wake
2018 Bumblebee
Přání smrti
2016 If We Must Die (studentský film)
2015 Spotlight
2013 Zmizení
2009 V srdci bouře: Churchill ve válce (TV film)
2008 Zprávy TV Onion
2007 Pokoj 1408
2006 Vlajky našich otců
2005 Golfový sen
Klub osamělých v Boynton Beach
2004 Lebky 3
Sex Traffic (TV film)
Tajemné okno
2002 O Schmidtovi
2000 Norimberk (TV film)
Třináct dní
1999 Hraniční čára (TV film)
V tajných službách (TV film)
1996 A Brother's Promise: The Dan Jansen Story (TV film)
Boeing 747 v ohrožení
The Summer of Ben Tyler (TV film)
1995 Dostihy (TV film)
Dream Is a Wish Your Heart Makes: The Annette Funicello Story, A (TV film)
Muž v podkroví (TV film)
Schůzka s cizincem
1994 Getting In
Láska v akci (TV film)
Svědkyně smrti (TV film)
1993 Mořský vlk (TV film)
Ročník 61 (TV film)
Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
1988 Dáma v bílém
1986 Věrný obraz ďábla (TV film)
1985 Surviving (TV film)
There Were Times, Dear (TV film)
1984 Louisiana (TV film)
1981 Madame X (TV film)
Čtyři roční období
1978 Canada Vignettes: Lady Frances Simpson
Drying Up the Streets
Who'll Save Our Children? (TV film)
1977 Malá noční hudba
Smrt ve vzduchu

TV seriály

2020 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Epizoda 20 (S10E20)
Epizoda 19 (S10E19)
Epizoda 18 (S10E18)
další epizody (10)
2019 Když nás vidí (TV seriál)
Part One (E01)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Bones to Pick (S10E10)
Grave Errors (S10E09)
Friends in High Places (S10E08)
další epizody (19)
2018 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Správný příklad (S09E10)
Pouta (S09E09)
Napětí (S09E08)
další epizody (12)
2017 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Těžká hlava (S08E10)
Předávkování (S08E09)
Vyber si svůj jed (S08E08)
další epizody (22)
2016 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Nesnesitelná ztráta (S07E10)
Zpověď (S07E09)
Osobní záležitost (S07E08)
další epizody (21)
2015 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Vlajky našich otců (S06E11)
Prokletí (S06E10)
Stín pochybností (S06E09)
další epizody (24)
2014 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Právo nosit zbraň (S05E09)
Sedmá velmoc (S05E08)
Zastřelte posla (S05E07)
další epizody (20)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Smrtící pouto (S04E11)
Záměna identity (S04E10)
Zlá krev (S04E09)
další epizody (25)
Wallander (TV seriál)
Den orolige mannen (S03E01)
2012 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Secrets and Lies (S03E09)
Higher Education (S03E08)
Nightmares (S03E07)
další epizody (22)
2011 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Moonlighting (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
Lonely Hearts Club (S02E07)
další epizody (21)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
After Hours (S01E10)
Re-Do (S01E09)
Chinatown (S01E08)
další epizody (10)
2008 Army Wives (TV seriál)
Great Expectations (S02E12)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Bratrství (TV seriál)
Things Have Changed 1:7-8 (S02E10)
Shelter from the Storm 1:1-2 (S02E08)
True Love Tends to Forget 1:1-4 (S02E06)
další epizody (5)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zákon přitažlivosti (S07E15)
2006 Bratrství (TV seriál)
Ecclesiastes 7:2 (S01E09)
Samyutta 11:10 (S01E06)
Matthew 12:25 (S01E05)
další epizody (5)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
2000 D.C. (TV seriál)
Ed (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
In This White House (S02E04)
1999 Advokáti (TV seriál)
Lawyers, Reporters and Cockroaches (S03E15)
1998 Mentors (TV seriál)
1997 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Vůle (S03E15)
1996 Swift Justice (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Aftershock (S06E23)
1995 Krajní meze (TV seriál) - herec, a.z.
Hlas rozumu (S01E21) - a.z.
Koutkem oka (S01E09)
1993 Právo a pořádek (TV seriál)
Conduct Unbecoming (S03E17)
1992 North of 60 (TV seriál)
1990 Oheň Gabrielův (TV seriál)
1989 American Playwrights Theater: The One-Acts (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Zámožné vdovy (S02E01)
1977 The Great Detective (TV seriál)
1955 Captain Kangaroo (TV seriál)

Dokumentární

2014 Showing Up
2013 Cooper and Hemingway: The True Gen
The Sonnet Project (TV seriál)
2009 Mr. Prince (TV film)
1989 Johnstown Flood, The
1988 American Experience (TV seriál)

Host

TV pořady

1980 34th Annual Tony Awards, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky