foto

Karl Pilkington

  • nar. 23.9.1972 (47 let)
    Manchester, Lancashire, Anglie, Velká Británie

Biografie

"Alright?" Karl Pilkington se narodil 23. září 1972 v Sale (Manchester, UK). Karl "Manc" Pilkington je britským komikem, "producentem", "spisovatelem" a když už je na této databázi, můžeme přidat i "hercem". Karl je známý svou odtažitostí, „nemá rád ten tlak, co přátelství klade.“ Nemá rád Londýn, přestože v něm stále žije a na Manchester nedá dopustit. Má dva sourozence, bratra a sestru. O svém bratru Markovi mluví Karl jako o problémovém. Známé jsou například jeho příhody z armády. Legendární se stala historka o tom, jak si Mark zajel do města pro cigarety v tanku. Karlovým velmi dobrým přítelem je Ricky Gervais. V současnosti žije v Londýně se svojí dlouholetou přítelkyní Suzzane Whiston.

Abychom pochopili fenomén Pilkington, musíme začít Karlovým dětstvím, kterým byl naprosto fascinován jeho pozdější mentor - jeden z nejznámějších filosofů uplynulé dekády - Ricky Gervais. Karl vyrůstal v tvrdých podmínkách severní Anglie. Do školy příliš nechodil, hodně času totiž trávil s rodiči ve Walesu. Tam jezdili společně karavanem do letoviska Porthmadog. Před raním odchodem do školy ještě Karl stíhal roznášel noviny a tuto práci dodnes označuje za svoji nejoblíbenější. V posledním ročníku na základní škole (Ashton-on-Mersey) zároveň pracoval jako tiskař a proto se ani nezajímal o své výsledky testů GCSE. To, že se registroval jen na jeden předmět a měl E v testu z Historie, se dozvěděl až od Rickyho po 15-ti letech. Po dokončení základní školy střídal několik zaměstnání, mimo jiné také pracoval jako noční DJ.

Dostal nabídku pracovat v Londýně - jako producent pro nové rádio XFM. Zde je v roce 2001 přidělen jako producent do sobotně odpoledního pořadu Ricky Gervais Show. Postupně je vtahován Stephenem (Merchant) a Rickym do éteru a ti jeho naivitu, stupiditu a dětské zážitky využívají jako hlubokou studnici komediálního materiálu. Tento pořad běžel až do roku 2005 a během něj představil Karl světu nezapomenutelné „features“ jako Monkey News, Rockbusters, Educating Ricky nebo Songs of frase. Spolupráce tohoto tria však pokračovala i nadále, a tak si fanoušci mohou vychutnávat Karlův humor i na různých podcastech. Karl také vydal tři knižní tituly - The World of Karl Pilkington (2006), Happyslapped by a Jellyfish (2007) a Karlology (2008).

Spoluprací s Rickym se Karlovi otevřela možnost objevovat se i na televizních obrazovkách. Od roku 2006 několikrát vystoupil v THE CULTURE SHOW, také měl vlastní pořad na Channel 4 s názvem 3 MINUT WONDER. Jako kompars účinkuje v jednom díle KOMPARZ (2007) a v bonusech je obsažen Karlem natočený Film o seriálu. Jako komparsista si zahrál i v dalších filmech INVENTION OF LYING a CEMETERY JUNCTION. V únoru 2010 začala HBO vysílat THE RICKY GERVAIS SHOW - rozhovory tria Gervais, Merchant, Pilkington v animovaném formátu. Tento pořad byl nominován na cenu Emmy a na příští rok už je připravena druhá série. Fanoušci Karla nyní velmi očekávají připravovaný pořad s názvem AN IDIOT ABROAD (2010), ve kterém Karl postupně navštíví a okomentuje 7 novodobých divů světa.

Přezdívky a přídomky Karla Pilkingtona: „Shaven monkey“, „The little round-headed buffoon“, „Head like a (effin‘) Orange“ a samozřejmě "Manc Twit" (ehm, v té tvrdší podobě), kterou dostal díky Little Donkey incidentu.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2012 Chingari
2010 Cemetery Junction

TV seriály

2018 Sick of It (TV seriál)
2014 Derek (TV seriál)
Episode 1 (S02E01)
2013 Derek (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
The Moaning of Life (TV seriál)
2012 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
The Year (S03E13)
World Cup (S03E12)
Wartime (S03E11)
další epizody (13)
2011 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
Munchies (S02E13)
Art (S02E12)
Mrs. Battersby (S02E11)
další epizody (13)
2010 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
Freaks (S01E13)
Noises (S01E12)
Beetles (S01E11)
další epizody (13)
2007 Komparz (TV seriál)
Komparz - speciální vydání 2007 (S02E07)
1998 Comedy Lab (TV seriál)

Dokumentární

2013 The Making of Derek (TV film)
2012 Idiot na cestách (TV seriál)
China (S03E03)
India (S03E02)
Venice (S03E01)
2011 Idiot na cestách (TV seriál)
Karl Comes Home (S02E08)
Climb Mount Fuji (S02E07)
Route 66 (S02E06)
další epizody (8)
2010 Idiot na cestách (TV seriál)
Karl Comes Home (S01E08)
Peru (S01E07)
Brazil (S01E06)
další epizody (8)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2012 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
The Year (S03E13)
World Cup (S03E12)
Wartime (S03E11)
další epizody (13)
2011 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
Munchies (S02E13)
Art (S02E12)
Mrs. Battersby (S02E11)
další epizody (13)
2010 Show Rickyho Gervaise (TV seriál)
Freaks (S01E13)
Noises (S01E12)
Beetles (S01E11)
další epizody (13)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Sick of It (TV seriál)

TV pořady

2006 3 Minute Wonder (TV pořad)

Host

TV pořady

2012 Learn English with Ricky Gervais (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2006 3 Minute Wonder (TV pořad)
2004 The Culture Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)