foto

Sandeep Parikh

  • nar. 23.7.1980 (37 let)
    Goffstown, New Hampshire, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sandeep Parikh se narodil 23. července 1980 v Goffstownu (New Hampshire). Jeho rodiče byli přistěhovalci z Indie. Má dva starší bratry - Rajiv a Sanjiv. Od čtyř let dělal gymnastiku na vnitrostátní úrovni až do 18-ti let. Vystudoval Goffstownskou střední školu a poté Brown University, kde získal titul v oboru počítačových věd s vyznamenáním z tvůrčího psaní.

Parikh začínal psaním skečů pro komediální hereckou společnost The Village Idiots na Brownské universitě. V roce 2001 napsal a produkoval svůj první film COURIER DODGE, který byl finalistou na IVY FILM FESTIVAL za nejlepší komedii. Také byl oceněn za psaní scénáře CHEES WESLEY. Pro promoci se přestěhoval do Brooklynu (New York), kde psal hry. Jedna z nich se hrála v divadle Lower Tenement.

Nemohl nadále ignorovat výzvy Hollywoodu, a proto se v roce 2004 přestěhoval do Los Angeles. Zde napsal, režíroval a produkoval nezávislý televizní pilot s názvem THE GOOD GUYS. Tento počin ho dostal do agentury Williama Morrise. V červenci 2006 založil Effinfunny.com, což sloužilo k výpravě, produkci a propagaci "stand up" komiků. V dubnu 2007 pozoroval v podnapilém stavu jak jeho spolubydlící předvádí původní verzi hry Zelda. Díky tomu napsal parodující skeč této hry. Po několika vylepšeních stvořil THE LEGEND OF NEIL. První epizoda vysílaná na Youtube měla přes čtvrt milionu návštěv. Sandeep se poté spojil s Comedy Central a Atom.com a společně vytvořili pět epizod, které byly postupně uvolňovány na LegendOfNeil.com.

V poslední době se objevil s sitcomu COMMUNITY, SQUATTERS (TV Show), web seriálech TIKI BAR TV a THE GUILD. Právě v posledním zmiňovaném web seriálu hraje společně se hvězdou a tvůrkyní show Felicii Day.

Lukáš "Laky." Lešikar

Herecká filmografie

Filmy

2016 Gorgeous Morons (TV film)

TV seriály

2012 Fan Wars (TV seriál)
Save the Supers (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Biják (S05E09)
2011 Fresh Hell (TV seriál)
2010 Squatteři (TV seriál)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
2008 Legend of Neil, The (TV seriál)
2007 The Guild (TV seriál)
2006 Temp Life, The (TV seriál)

TV pořady

2012 Flog, The (TV pořad)
2009 The Web.Files (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2013 Breaking Belding

TV seriály

2012 Save the Supers (TV seriál)
2008 Legend of Neil, The (TV seriál)

TV pořady

2013 The Real Housewives of Horror (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Breaking Belding

TV seriály

2016 Miss 2059 (TV seriál)
2006 Temp Life, The (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace