foto

John Doman

  • nar. 9.1.1945 (75 let)
    Philadelphia, Pennsylvania, USA

Biografie

John Doman se narodil 9. ledna 1945 ve Philadelphii a vystudoval Northeast Catholic High School a univerzitu v Pennsylvanii. K herectví se dostal až v pozdějším věku. Svůj debut si odbyl v seriálu PRÁVO A POŘÁDEK, kde ztvárnil několik různých rolí. Hrál spoustu vedlejších rolí ve spoustě filmů (SMRTONOSNÁ PAST 3, MERCURY, BLUE VALENTINE,...), ale hlavně v seriálech. Namátkou můžeme jmenovat třeba ZÁKON A POŘÁDEK, POHOTOVOST, SOUDKYNĚ AMY, RODINA SOPRÁNŮ, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, NCIS a další. Nejvíce se však proslavil v televizní seriálů HBO The Wire - ŠPÍNA BALTIMORU.

V roce 2011 byl obsazen do hlavní role papeže Alexandra VI. v historickém seriálů BORGIA, který se mimo jiné natáčel i v České republice.

TwoFace

Herecká filmografie

Filmy

2019 Mrazivá pomsta
Sell By
2017 Final Vision (TV film)
Nikdys nebyl
Without Grace
2016 Ordinary World
2010 Blue Valentine
Manažeři
V lepší společnosti
2008 Sympathetic Details
2007 Holky fotbal nehrajou
2006 Fatwa
Jimmy Blue
Zabijáci osamělých srdcí
2005 Život s míčem
2004 Dárek z lásky
Sniper 3
The Kings of Brooklyn
2003 Smrt na webu
Tajemná řeka
2002 Emmetův cíl
Hodina pravdy
2001 Záblesk z pekel (TV film)
2000 Mrtvý v řece
Protivník
1999 Giving It Up
Loving Jezebel
Puppet
Wirey Spindell
1998 Claire Dolan
Mercury
1997 Smutný kluk
Země policajtů
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
1995 Dobrodružství Augusta Kinga
Dárce neznámý! (TV film)
Smrtonosná past 3
Stonewall
Ultimate Taboo
1994 Leslie's Folly (TV film)
1993 Empty Cradle (TV film)

TV seriály

2020 For Life (TV seriál)
Buried (E09)
2019 The Boys (TV seriál)
The Self-Preservation Society (S01E07)
The Innocents (S01E06)
Instinct (TV seriál)
Manhunt (S02E09)
Aféra (TV seriál)
Epizoda 11 (S05E11)
Epizoda 2 (S05E02)
Epizoda 1 (S05E01)
2018 Instinct (TV seriál)
I Heart New York (S01E04)
2017 Berlínská mise (TV seriál)
Dějiny píšou vítězové (S02E09)
Atentát (S02E08)
Svět není černobílý (S02E07)
další epizody (8)
Aféra (TV seriál)
309 (S03E09)
306 (S03E06)
Gotham (TV seriál)
Královna bere jezdce (S04E11)
Ti s maskami (S04E03)
Tyhle choulostivé a temné obsese (S03E16)
další epizody (4)
Jak prosté (TV seriál)
Balada o Lady Frances (S05E17)
2016 Feed the Beast (TV seriál)
Fire (E10)
Be My Baby (E09)
In Lies the Truth (E08)
další epizody (8)
Gotham (TV seriál)
Pozor na zelenookého netvora (S03E11)
Časovaná bomba (S03E10)
Nával krve (S03E08)
další epizody (4)
Lovci zločinců (TV seriál)
Na nule (S05E13)
Heslo (S05E12)
2015 Aféra (TV seriál)
206 (S02E06)
202 (S02E02)
Gotham (TV seriál)
Všechny šťastné rodiny jsou stejné (S01E22)
Kovadlina či kladivo (S01E21)
Pod kudlou (S01E20)
další epizody (12)
Domek z karet (TV seriál)
30. kapitola (S03E04)
29. kapitola (S03E03)
Lovci zločinců (TV seriál)
JAHVE (S04E22)
Restart (S04E12)
2014 Aféra (TV seriál)
8 (S01E08)
7 (S01E07)
5 (S01E05)
další epizody (6)
Gotham (TV seriál)
Dílo lásky (S01E10)
Harvey Dent (S01E09)
Maska (S01E08)
další epizody (10)
Paní ministryně (TV seriál)
Borgia (TV seriál)
1507 (S03E14)
1504 (S03E11)
1503, 2. část (S03E10)
další epizody (12)
Lovci zločinců (TV seriál)
Panoptikum (S04E01)
Umělá inteligence (S03E23)
Rozdělené síly (S03E22)
další epizody (6)
Vzpomínky (TV seriál)
Stray Bullet (S03E06)
2013 Borgia (TV seriál)
Kdo je jako bůh? (S02E12)
Sedm žalů (S02E11)
Převzetí moci (S02E10)
další epizody (12)
2012 Okrsek 22 (TV seriál)
Playing God (E09)
Muž s posláním (TV seriál)
In Case of Blind Spots (E12)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Co tě nezabije (S03E01)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Official Story (S13E12)
2011 Borgia (TV seriál)
Vzestup hada (S01E12)
Boží monstrum (S01E11)
Zázraky (S01E10)
další epizody (12)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Sbohem, táto (S02E09)
Dobrá manželka (TV seriál)
Zóna smrti (S03E02)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Mé vnitřní zvíře (S01E09)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Last Stand (S04E18)
Past and Future Tense (S04E07)
2008 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Konec (S05E10)
Poslední vydání (S05E09)
Vyjasnění (S05E08)
další epizody (9)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
The Wire: The Chronicles (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Scheherezade (S08E10)
2006 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Vysvědčení (S04E13)
Neboť každý, kdo má (S04E12)
Nový den (S04E11)
další epizody (11)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Blue Wall (E10)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Dvojník (S02E12)
2004 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Úkol splněn (S03E12)
Kompromis (S03E11)
Reforma (S03E10)
další epizody (11)
2003 Queens Supreme (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Přístav v bouři (S02E12)
Zbloudilé kulky (S02E09)
Kryj se (S02E08)
další epizody (8)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Vše pro naši zem (S04E02)
Nic není samozřejmé (S04E01)
Pohotovost (TV seriál)
Přátelská výpomoc (S09E11)
Právo a pořádek (TV seriál)
Maritime (S13E18)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Taxík (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Rozsudek (S01E13)
Hon (S01E11)
Jedno zatčení (S01E07)
další epizody (7)
2001 100 Centre Street (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Oběť bez tváře (S01E06)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Hněv (S03E02)
Advokáti (TV seriál)
What Child Is This? (S05E17)
Oz (TV seriál)
Famous Last Words (S04E16)
Even the Score (S04E15)
Orpheus Descending (S04E14)
další epizody (4)
Pohotovost (TV seriál)
Strach ze ztráty svobody (S07E20)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kožené sako (S02E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Wrong Is Right (S02E01)
Limitations (S01E14)
Advokáti (TV seriál)
Mr. Hinks Goes to Town (S05E08)
Life Sentence (S04E22)
Pohotovost (TV seriál)
May Day (S06E22)
Příběh nekončí (S06E20)
Nejrychlejší rok (S06E19)
další epizody (4)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Greene bledne závistí (S06E03)
Weaverová to zařídí (S06E01)
Poznat Tě (S05E22)
další epizody (4)
1998 Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
True North (S09E09)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
We Like Mike (S07E20)
1995 City, The (TV seriál)
Zprávy z New Yorku (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Dny Shakara (S03E24)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
The Blue Wall (S01E22)

Dokumentární

2017 Wormwood (TV seriál)
Chapter 4: Opening the Lid (E04)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky