foto

Vladimir Jaglyč

  • nar. 14.1.1983 (36 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Rodilý Moskvan s kořeny z Kubáně na severním Kavkazu, nechtěl být od mala hercem, jeho vysněným povoláním byla kariéra pilota. Přesto začal studovat Divadelní institut Borise Šukina pod vedení pedagoga Jevgenije Knjazeva. V roce 2004 byl zařazen mezi deset nejnadějnějších absolventů moskevských divadelních institutů.

Jeho prvním větším debutem byla role poručíka Maljutina ve valečné miniserii BEZEJMENÁ KÓTA (2004). Nasledovaly role v seriálech jako například v akčním OCHOTA NA ASFALTĚ(2005), ruské verzi Ošklivky Katky NĚ RODIŠ KRASIVOJ (2005) a komediálních SOLDATY 9, 10 (2006).

K rolím souvisejících s druhou světovou válkou neboli velkou vlasteneckou válkou se vrátil v dílech SMERŠ: SMRT ŠPIONŮM (2007) a MY IZ BUDUŠČEGO český ZPÁTKY NA FRONTĚ (2008). Své herecké kvality mu umožnila předvést postava skinheada Lebky z MY IZ BUDUŠČEGO, který se spolu se svými druhy – vykradači hrobů ocitne při nechtěné cestě časem v okopech Rudé armády. Film si získal oblibu nejen ruských diváků. Vladimír Jaglyč se objevil i v druhém díle MY IZ BUDUŠČEGO 2 (2010), opět v roli Lebky, tentokrát již napraveného Olega. Pokračovaní již nemělo tak pozitivní ohlas a u části diváků především na Ukrajině vyvolalo protesty. S druhou světovou válkou je spojená ještě role příslušníka letectva Michala Lomakina v romantické komedii PĚT NEVĚST(2011).

V roce 2013 se objevil rusko-americké koprodukční komedii s gangsterským zabarvením BILET NA VEGAS, kde si mimo jiné zahrál po boku slavného Dannyho Treja. Jeden z jeho posledních filmu je remake amerického WARRIORS (2011) -VOIN (2015), kde ztvárnil zápasníka Vjačeslava Rodina.

Osobní život Vladimíra Vladimírovíče Jaglyče je stejně pestrý jako komplikovaný. V roce 2005 si vzal pozdější hereckou kolegyni Světlanu Chodčenkovovu. Jejich manželství skončilo rozvodem roku 2010. Během krasobruslařské show „Ice Age 4" v roce 2013 vytvořil na ledě pár s olympijskou bronzovou medailistou Oksanou Domninou, který tuto show vyhrál. Jejich soutěžní vztah přerostl ve vztah intimní, který skončil návratem krasobruslařky k jejímu původnímu partnerovi Romanu Kostomarovi. Nasledoval krátký románek s ruskou herečkou Annou Starsenbaum. V současnosti je jeho partnerkou Antonie Papernaja, herečka z umělecké rodiny, ukrajinského původu.

Jiří "Ampi" Amler

Herecká filmografie

Filmy

2019 Dikaja Liga
Děvuški byvajut raznyje
Odin vdoch
Věščij Oleg. Rjurik
2018 Bez meňa
Médium
Noční směna
2017 Dolžok (TV film)
O lásce - pouze pro dospělé
2016 Nouzový let
2015 Voin
2013 Bilet na Vegas
Roman s kokainom
2011 Pět nevěst
2010 My iz buduščego 2
Na oščup
2008 Zpátky na frontě
2007 SMERŠ: Smrt špiónům
2004 Bezejmenná kóta
2003 Antikiller 2: Antiterror

TV seriály

2019 Jekatěrina. Samozvancy (TV seriál)
Koll-centr (TV seriál)
2017 Komanda B (TV seriál)
Častica vselennoj (TV seriál)
2016 Jekatěrina. Vzljot (TV seriál)
Saša dobryj, Saša zloj (TV seriál)
2015 Iděalnaja žertva (TV seriál)
Něslučajnaja vstreča (TV seriál)
Semejnyj bizněs 2 (TV seriál)
2014 Prosti meňa, mama (TV seriál)
Semejnyj bizněs (TV seriál)
2013 Moloďožka (TV seriál)
2012 Moja bolšaja semja (TV seriál)
Pod prikrytijem (TV seriál)
2011 Tolko ty (TV seriál)
2010 Něbo v ogně (TV seriál)
2009 Dve storony odnoj Anny (TV seriál)
Ljubov - Ně to, čto kažetsja (TV seriál)
Pravila ugona (TV seriál)
Princessa i niščenka (TV seriál)
2007 Moja Prečistěnka (TV seriál)
2006 Soldaty 10 (TV seriál)
Soldaty 9 (TV seriál)
2005 Dve suďby 2. Golubaja krov (TV seriál)
Dve suďby 3. Zolotaja kletka (TV seriál)
Ně rodis krasivoj (TV seriál)
Ochota na asfaltě (TV seriál)
2004 Karusel (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky