Reklama

Reklama

Martina Černá

Martina Černá

nar. 06.05.1983 (40 let)

Biografie

Martina se narodila ve znamení Býka v Liberci a pochází z herecké a umělecké rodiny. Strýc Jaromír Tlalka působí ve stálém angažmá Divadla F. X. Šaldy v Liberci, stejně jako jeho otec, Martinin dědeček Lubomír Tlalka, po kterém zdědila lásku k mluvenému slovu a dabingu. Tatínek Radim Kousal je uznávaným architektem.

Už jako šestiletá holčička Martina poprvé stála v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Od prvního ročníku střední školy navštěvovala dramatický kroužek pod vedením liberecké herečky Mileny Šajdkové a zazářila v mnoha rolích („Strom Lidožrout“, „Ze života hmyzu“), z nichž nejoceňovanější byla ústřední role Zuzanky ve „Hře na Zuzanku“.

Po studiích činoherního herectví na DAMU absolvovala na katedře výchovné dramatiky tamtéž. Herecké zkušenosti získávala také na seminářích zahraničních lektorů, a to především u belgického režiséra Regise Duqué. Absolvovala též studium divadelního umění na Université d'Artois v Arrasu ve Francii.

Martině je blízké minimalistické a civilní herectví především před kamerou. Věnuje se dabingu. Její hlas je možné slyšet např. v seriálech Orange is New Black, Kolo času či Dobrá znamení. Moderuje nejen v televizi (pořad Všechno, co mám ráda), ale také živé kulturní, společenské a dobročinné akce. Točí reklamy a s chutí si zahrála roli zhýralé rockerky ve videoklipu kapely Harlej Zatím je to dobrý.

PenelopaW

Host

Pořady
2018

Všechno, co mám ráda - moderátor

Herečka

Filmy
2024

Emperor

Seriály
2022

Ordinace v růžové zahradě

 

Dcera na baterky (S18E14)

Reklama

Reklama