foto

David Rott

  • nar. 1.9.1977 (43 let)
    Leverkusen, Západní Německo

Biografie

Narodil sa 1.9.1977 v nemeckom Leverkusene. Herecké vzdelanie získal v seminári Max-Reinhardt vo Viedni. Neskôr sa stal členom Burgtheater vo Viedni, kde hral napríklad v inscenácii Frühlings Erwachen. Odborný časopis „Divadlo“ ho vybral ako najlepší herecký prírastok rokov 2000/2001. Popri hosťovskom účinkovaní na festivaloch Bregenzer Festspielen a Wiener Festwochen, spolupracoval s nemeckým divadlom v Berlíne. V roku 2003 hral v inscenácii The Mercy Seat v divadle v Zürichu a o dva roky neskôr bol aj členom divadla. Neskôr, v rokoch 2008 – 2011, účinkoval v Bavorskom štátnom divadle v Mníchove, v predstavení Rómeo a Júlia.

V roku 2003 si zahral svoju prvú filmovú rolu v snímke Ganz und gar. Nasledovali Paparazzo (2007) či dvojdielny TV film o mladej princeznej Sisi: Pravdivý príbeh jej lásky (2009). Preslávila ho ale až hlavná úloha mladého Uda Jürgensa v dvojdielnom TV filme Der Mann mit dem Fagott.

Býva so svojou ženou a piatimi deťmi v nemeckom Wackernheime.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Der Alte und die Nervensäge (TV film)
Im Nachtlicht
In Wahrheit - Jagdfieber (TV film)
2018 Team Alpin - Endlich wieder wir (TV film)
2017 Arzt mit Nebenwirkung (TV film)
Balanceakt (TV film)
2016 Böser Wolf (TV film)
Die Kinder meines Bruders (TV film)
2015 Die Unbeugsame (TV film)
Eins ist nicht von dir (TV film)
Kleine Grosse Stimme (TV film)
Unsichtbare Jahre (TV film)
2014 Aféra Spiegel (TV film)
Julia und der Offizier (TV film)
Léto v Maďarsku (TV film)
2013 Alles Chefsache! (TV film)
Blutgeld (TV film)
Devět paruk
Krokodil (TV film)
Polizeiruf 110 - Laufsteg in den Tod (TV film)
Totenengel (TV film)
2012 Der Teufel von Mailand (TV film)
Im Brautkleid meiner Schwester (TV film)
2011 Der Mann mit dem Fagott (TV film)
Familie macht glücklich (TV film)
2010 Die Letzten 30 Jahre (TV film)
Kongo (TV film)
2009 Císařovna Sissi (TV film)
Die Rebellin (TV film)
Místo činu: Přízrak (TV film)
2008 Freche Mädchen
Místo činu: Slaná smrt (TV film)
Místo činu: Smrt mezi zahrádkáři (TV film)
Polizeiruf 110 - Wie ist die Welt so stille (TV film)
Tatort - Schatten der Angst (TV film)
Werther (TV film)
2007 Das Letzte Stück Himmel (TV film)
Paparazzo (TV film)
2006 Bez důkazu: Pomsta
Entführ' Mich, Liebling! (TV film)
2005 Playa del futuro
2004 Männer wie wir
2003 Ganz und gar

TV seriály

2020 Breaking Even (TV seriál)
2019 Väter - Allein zu Haus (TV seriál)
Marie fängt Feuer (TV seriál)
Alles oder nichts (E09)
2018 Der Kroatien-Krimi (TV seriál)
Der Mädchenmörder von Krac (S03E01)
Země zločinu (TV seriál)
Steirerkind (E11)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Der Fall Wendt (S18E09)
2017 Bad Cop - kriminell gut (TV seriál)
La Dolce Vita (E10)
7 Zentimeter (E09)
Kindsköpfe (E08)
další epizody (10)
2016 Die Spezialisten - Im Namen der Opfer (TV seriál)
Zersetzt (S01E10)
Totenkopf (S01E09)
Tod eines Untoten (S01E08)
další epizody (10)
2015 Nord Nord Mord (TV seriál)
Clüvers Geheimnis (E03)
Láska u fjordu (TV seriál)
Rodinné pouto (E09)
Správná dvojka (TV seriál)
Tödliche Verführung (E60)
2014 Donna Leonová (TV seriál)
Reiches Erbe (E20)
Kobra 11 (TV seriál)
Superlak (S18E12)
2013 Heldt (TV seriál)
Mordshunger - Verbrechen und andere Delikatessen (TV seriál)
Sekretářky (TV seriál)
Einer von uns (S01E03)
Poslední polda (TV seriál)
Hřebíkem do srdce (S04E02)
2012 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Papakind (S03E24)
Kriminalista (TV seriál)
Zasvěcení smrti (S07E04)
2011 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Der Tote an der Elbe (E14)
2006 Commissario Laurenti (TV seriál)
Gib jedem seinen eigenen Tod (E02)
2005 Ein Fall für B.A.R.Z. (TV seriál)
2004 Charlotte Link (TV seriál)
Die Rosenzüchterin (1) (E06)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 Merci Udo - Deutschland sagt Danke! (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)