foto

Nikolaj Steen

  • nar. 10.2.1967 (54 let)
    Frederiksberg, Dánsko

Biografie

Nikolaj Steen je hudební producent, textař, skladatel a také zpěvák, který má na svém kontě několik sólových alb. Zahrál si v řadě dánských filmů a televizních seriálů. Je bratrem slavné herečky a režisérky Papriky Steenové, dobře známé i z karlovarského festivalu, kde byl uveden její režijní debut Nechte maličkých... (Lad de små børn, 2004) a kde sama získala ocenění nejlepší herečky ve filmu Potlesk (Applause, 2009). Snímek Veteráni je první film talentovaného Nikolaje Steena coby režiséra.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2009 Veteráni

TV seriály

2020 Hånd i Hånd (TV seriál)
Familieturen (S02E06)
Nytårsaften (S02E05)
Nye tider (S02E04)
další epizody (4)
2019 Minkavlerne (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Veteráni

Herecká filmografie

Filmy

2016 Klassefesten 3: Dåben
2009 Veteráni
2005 Velký den
Veninder
2001 Rozhýbej to!

TV seriály

2011 Ti, co vraždí (TV seriál)
Zlá krev 2/2 (E06)
Zlá krev 1/2 (E05)
2003 Jesus & Josefine (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
2000 Hotellet (TV seriál)
1997 Taxa (TV seriál)

Skladatelská filmografie

Filmy

2007 Til døden os skiller
2002 Okay

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky