Reklama

Reklama

Eduard Germis

Eduard Germis

Biografie

Eduard se narodil v Kazachstánu v německé rodině, která se přestěhovala do Německa, když se Sovětský svaz rozpadl. Vyrůstal v jihozápadním německém městě Kaiserslautern a studoval v historickém městě Trier. Během této doby se Eduard začal zajímat o uliční fotografii a rozvíjel svůj fotografický pohled a kompoziční dovednosti.

Jako mladý dospělý krátce žil v Londýně a Belfastu, než se usadil v Praze. Bylo to zde, kde objevil svou vášeň pro dokumentární film, a to díky festivalu dokumentárních filmů One World. Využil svých zkušeností s fotografií a ponořil se do dokumentárního filmování v Praze, kde se sám učil kinematografii a střih skrze nezávislý přístup a s vlastní motivaci.

Jeho první díla zahrnovala vytváření reportáží, které zdokumentovaly environmentální aktivismus z první ruky, filmování a stříhání přímých akcí a protestů. To vedlo k spolupráci s Andreou Culkovou na jejím filmu Žal žen.

Ovlivněn různými kulturami, Eduard přistupuje s citlivým pohledem k vyprávění univerzálních lidských příběhů, ať už natáčí v České republice, na Ukrajině, v Německu či kdekoli jinde.

Eduard "eduardgermis" Germis

Kameraman

Dokumentární
2020

Žal žen

Střihač

Dokumentární
2022

Veganskej raut (studentský film)

Reklama

Reklama