foto

Paul Watson

  • nar. 2.12.1950 (68 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Watson sa narodil 2.12.1950 v Toronte. Ako 19- ročný vstúpil do americkej organizácie Sierra Club. Pracoval ako sprievodca na Expo 67, neskôr v Kanadskej pobrežnej stráži (CCG). Bol jedným z prvých a najvplyvnejších ľudí v Greenpeace, spravodajcom organizácie Defenders of Wildlife a predstaviteľom organizácie Fund for Animals. Bol tiež spoluzakladateľom ochranárskych skupín Friends of the Wolf (FOW) a Earthforce Environmental Society. V 80. a 90. rokoch spolupracoval so Stranou zelených Britskej Kolumbie.

Založil a je prezidentom ochranárskej organizácie Sea Shepherd (SSCS), ktorej aktivity môžeme vidieť v dokumentárnom seriáli Whale Wars (Lovci veľrýb). V roku 1993 publikoval Earthforce, príručku pre environmentálne aktivity. V ďalšej knihe Ocean Warrior kritizuje lov tuleňov, delfínov a veľrýb. Inšpiráciu k jej napísaniu našiel v rovnomennom dokumentárnom filme na rovnakú tému.

Po natočení materiálov pre film Sharkwater (2007) musel ujsť so svojou flotilou do medzinárodných vôd, aby sa vyhol zatknutiu pobrežnou strážou. Nafilmoval totiž usvedčujúce dôkazy nelegálneho predaja žralokov v privátnych dokoch. Ďalšie plavby boli zaznamenané v dokumente Ocean Raider: Defenders of the Wild (1993) a At the Edge of the World (2008). Film Cove (2009) zase ukazuje strašné zábery masakrovania delfínov v Japonsku. Celkovým zhrnutím Watsonových aktivít je film Pirate for the Sea (2008), ktorý je vlastne aj jeho biografiou.

canis "whack" lupus

Herecká filmografie

Dokumentární

2019 One Planet
2018 Citizen Animal
Defend, Conserve, Protect
Sharkwater: Extinction
2017 Moře života
The Grizzly Truth
The Part-Time Heroes
2016 Food Choices
Good Fortune
Válečník oceánu (TV seriál)
Why Just One?
2015 Jednota
Změnit svět
2014 Wrenched: The Legacy of The Monkey Wrench Gang
2012 A Fierce Green Fire: The Battle For a Living Planet
Boj o velryby - Pobřeží vikingů (TV seriál)
Raid on Reykjavik Reloaded - a.z.
Seal Wars (TV film)
2011 END:CIV
Eco-Pirate: The Story of Paul Watson
Galapagos
Greenpeace: The Story
Les Insurgés de la Terre (TV film)
Minds in the Water
Redwood Summer Roadshow (koncert)
2010 Bag It
Confessions of an Eco-Terrorist
Eternal Vigilance: Paul Watson on the Front Lines
Making Burros Fly
Skin Trade
2009 Zátoka
2008 30 Years on the Frontline
Boj za záchranu velryb (TV seriál)
Na okraji světa
Pirate for the Sea
2007 Your Mommy Kills Animals
2006 Animal World: Our Co-Inhabitants (TV seriál)
Jolla Harbor Seals, La
Pod maskou
Země krásná neznámá (TV seriál)
Žraločí vody
2005 Animal Liberation - History in the Making - a.z.
Testify! Eco-Defense and the Politics of Violence
2000 Příběh duhových bojovníků - Greenpeace (TV film) - a.z.
1995 War Story - a.z.
1994 Eco-Freaks - a.z.
Ocean Warrior
1993 Ocean Raider: Defenders of the Wild (TV film)
1988 Black Harvest - The Fight for the Pilot Whale (TV film)
1967 The World About Us (TV seriál)

TV pořady

2012 Diary of an ARA (TV pořad)
2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2010 Access Hollywood Live (TV pořad)
The Green Interview (TV pořad)
2009 Alyona Show, The (TV pořad)
The 7PM Project (TV pořad)
2008 Focus Earth with Bob Woodruff (TV pořad)
2006 Al Jazeera World (TV pořad)
2001 Democracy Now! (TV pořad)
1999 Fox News Watch (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 We Blame the Empire - Broken Home (hudební videoklip) - a.z.
2015 Maxime Ginolin - A song for a Hero (hudební videoklip) - a.z.

Spisovatelská filmografie

Dokumentární

1994 Ocean Warrior - kniha
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace