foto

Hal Sparks

  • nar. 25.9.1969 (49 let)
    Cincinnati, Ohio, USA

Biografie

Narozen 25. září 1969 jako Hal Sparks Harry Magee III se dostal do povědomí fanoušků především díky seriálu QUEER AS FOLK, kde ztvárnil jednu ze stěžejních postav Michaela Novotnyho. Po úspěšném pětiletém seriálu se dostavily menší role jako Zoltan, vůdce sekty ve filmu HELE VOLE, KDE MÁM KÁRU?. Menší roli měl také ve filmu SPIDER MAN 2. V televizi debutoval ve filmu FROG. V rozhlase začínal jako host Stephanie Miller, později ale získal vlastní pořad Chicago Progressive Talk Radio, které můžete najít na internetových stránkách Ustream. Také hostoval v seriálech jako jsou FRAISER, CSI, ONE ON ONE a DR.QUINN.

Narodil se v Ohiu, ale vyrostl v Peaks Mill v Kentucky a má jednu sestru. Když mu bylo čtrnáct let, přestěhoval se do Chicaga a navštěvoval New Trier High School. Šestnáct dnů po ukončení studia odjel do Kalifornie a nyní žije v severním Hollywoodu. V sedmnácti vyhrál soutěž „Nejzábavnější Teenager v Chicagu“ . V květnu 2011 se stal otcem. Jeho syn se jmenuje Camden Harrison Sparks a jeho matkou je Shelley Alters. Narození syna oznámil Hal přímo do rádiového vysílání.

Je velmi aktivní, procestoval velký kus světa, byl v Číně, Japonsku, Francii, Anglii, Mexiku, Monaku, Thajsku a samozřejmě i v Kanadě (kde se natáčel Queer as folk). Mluví mandarinskou čínštinou a studuje Kung-fu. V bojových umění už má několik černých pásků. Umí hrát na šest hudebních nástrojů (basa, banjo, kytara, klavír, mandolína a saxofon) a má také metalovou kapelu Zero 1 s vlastním debutovým albem. Je mylně označován za vegana (kvůli svým otevřeným názorům na maso a mléčné výrobky) ale ve skutečnosti je pescatarian, což je forma zdravého životního stylu. Také nepije a nikdy nepil alkohol.

Účastnil se taky několika charitativních akcí pro organizace jako jsou AIDS Walk, Farm Sanctuary, the Lilli Claire Foundation, Imagine a Cure a the Marijuana Policy Project. Zúčastnil se i realitních soutěží Habitat for Humanity a Celebracadabra.

Lukáš "nerrti" Valíšek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bachelor Lions
2015 The A-List
2010 Hal Sparks: Charmageddon (TV film)
2009 Extrakt
The House That Jack Built
2008 Mrtvý vesmír
2004 Lightning Bug
Spider-Man 2
2003 Velké dítě Dickie Roberts
2001 Bleacher Bums (TV film)
Dr. Dolittle 2
2000 Hele vole, kde mám káru?
1999 Ztracený a nalezený
1996 Invader
1995 Signs and Wonders (TV film)
1989 Chopper Chicks in Zombietown
1987 Frog (TV film)

TV seriály

2016 Fuller House (TV seriál)
DJ and Kimmy's High School Reunion (S02E11)
Laboratorní krysy: Elitní jednotka (TV seriál)
2012 Laboratorní krysy (TV seriál)
2007 Tak & the Power of Juju (TV seriál)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
1987 (S02E06)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Psí život (S06E09)
Queer as Folk (TV seriál)
We Will Survive! (S05E13)
Mr. Right (Never Broke a Promise) (S05E12)
Fuckin' Revenge (S05E11)
další epizody (13)
2004 Queer as Folk (TV seriál)
Liberty Ride (S04E14)
Proposal of Two Kinds (S04E13)
Irritation and Separation (S04E12)
další epizody (14)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
The Election (S03E14)
Tweaked-Out, Fucked-Out Crystal Queen (S03E13)
Drugs, Sex and Lies (S03E12)
další epizody (14)
Frasier (TV seriál)
Honba za zlatými dveřmi (S10E11)
2002 Queer as Folk (TV seriál)
Out with a Whimper (S02E20)
Bowling for Equality (S02E19)
Sick, Sick, Sick (S02E18)
další epizody (20)
2001 One on One (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
Full Circle (S01E22)
Running to Stand Still (S01E21)
The King of Babylon (S01E20)
další epizody (17)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
Now Approaching... The Line (S01E05)
Ted's Not Dead (S01E04)
No Bris, No Shirt, No Service (S01E03)
další epizody (5)
1998 Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
1995 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Indiánský agent (S03E14)
1993 Superman (TV seriál)

Dokumentární

2010 8: mormonský návrh
Marihuana: Fakta a mýty (TV film)
2005 I Love the '90s: Part Deux (TV seriál)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
I Love the '80s Strikes Back (TV seriál)
2002 I Love the '80s (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Laboratorní krysy: Elitní jednotka (TV seriál)

Host

TV pořady

2012 TMI Hollywood (TV pořad)
2009 2009 Game Show Awards (TV pořad)
2007 Red Eye (TV pořad)
2006 Celebrity Duets (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Celebrity Blackjack (TV pořad)
On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2001 Rendez-View (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Talk Soup (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2012 TMI Hollywood (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace