Reklama

Reklama

Eva Toulová

Eva Toulová

nar. 03.02.1990 (34 let)
Znojmo, Československo

Biografie (1)

Eva Toulová se narodila v roce 1990 ve Znojmě, bydlí v Moravském Krumlově. Studovala režii na pražské FAMU, kterou dokončila snímkem Dvojhra. Ve svých filmech se zaměřuje na zobrazení ženského pohledu na svět. Vedle natáčení se věnuje literární činnosti a výtvarnému umění. Účastnila se téměř dvou desítek výstav včetně zahraničních a je autorkou knih Vanitas, Šťastná, Sedmero vran či Alenka v údivu.

Zajímavosti (6)

Superžena (2024)

  • Režisérka Eva Toulová se inspirovala filmem Sedmikrásky (1966) od Věry Chytilové. „Ve filmu se objeví docela experimentální prvky a velká stylizace. Zamýšlí se nad tím, jak se po současné ženě chce, aby byla ve všech směrech perfektní. Hlavní postava nakonec dospěje k tomu, že nemá smysl usilovat o perfektnost, ale že si musí najít vlastní cestu, aby byla spokojená,“ uvedla. (SONY_)

Casting na lásku (2020)

  • „Film je v komickém pojetí o tom, jak komplikované je v dnešní době najít normálního chlapa, a co vše musí herečka a žena v jednom absolvovat, aby se o to alespoň pokusila. Příběh je blízký hlavně ženskému publiku a možná se v tom mnohé dámy poznají,“ říká režisérka Eva Toulová. (SONY_)

Galerie (33)

Reklama

Režisérka

Scenáristka

Producentka

Herečka

Host

Střihačka

Hudební videoklipy
2023

Petr H. Batěk: Nejsem sám

Reklama

Reklama