foto

Lisa Nicole Carson

  • nar. 12.7.1969 (49 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Lisa Nicole Carson se narodila v Brooklynu jako dcera profesora žurnalistiky a učitelky v mateřské škole. Lisa dospívala na Floridě, ale její rodiče se rozešli, když jí bylo 14 let a její matka se vrátila sama do New Yorku. V roce 1986 na sebe Lisa poprvé upozornila, když získala 2. místo v americké show zaměřené na vyhledávání talentů nazvané „Americas Junior Miss“.

První výraznější televizní příležitost pro Lisu přišla v seriálu POHOTOVOST, kdy byla obsazena do role Carly Reesové. Diváky však zaujala především jako spolubydlící Calisty Flockhart v seriálu ALLY MCBEAL. O role v obou těchto seriálech však přišla kvůli svému liknavému přístupu k hraní a také kvůli častým změnám nálad.

V roce 1999 se ještě objevila po boku Eddie Murphyho a Martina Lawrence v jedné z vedlejších rolí v komediálním dramatu DOŽIVOTÍ a zahrála si také v katastrofickém filmu NÁSLEDKY OTŘESU: ZEMĚTŘESENÍ V NEW YORKU. Poté lékaři u Lisy diagnostikovali schizofrenii a od roku 2000 už o ní není ve filmovém světě příliš slyšet.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1999 Doživotí
Následky otřesu: Zemětřesení v New Yorku (TV film)
1997 Evina zátoka
Láska na druhý pohled
White Lies
1995 Divas (TV film)
Ďábel v modrém
1994 Jason a Lyric
1993 Let's Get Bizzee
Příběhy ze života: Neviditelné jizvy: Příběh Katie Koestnerové (TV film)

TV seriály

2017 The New Edition Story (TV seriál)
2012 Harry's Law (TV seriál)
Onward and Upward (S02E22)
2002 Ally McBealová (TV seriál)
Popojedem (S05E22)
2001 Ally McBealová (TV seriál)
Svatba (S04E23)
Zpátky doma (S04E22)
Stahují se mračna (S04E20)
další epizody (13)
Pohotovost (TV seriál)
Srdce na pravém místě (S07E21)
Strach ze ztráty svobody (S07E20)
2000 Ally McBealová (TV seriál)
Santa Claus (S04E08)
Láska o prázdninách (S04E07)
Vánoce přicházejí (S04E06)
další epizody (15)
Pohotovost (TV seriál)
Bentonovo rozhodnutí (S07E04)
1999 Ally (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Smutné Vánoce (S03E08)
Zachraňte Santa Clause! (S03E07)
Změna je život (S03E06)
další epizody (21)
Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Klid divočiny (S06E06)
Poslední pomazání (S06E02)
další epizody (5)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Vánoční nálada (S02E10)
To nemůžeš nikdy vědět (S02E09)
Co kdyby... (S02E08)
další epizody (22)
Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Maškaráda (S05E05)
Koně se také léčí (S05E03)
další epizody (6)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Stříbrné zvonky (S01E11)
Buď světu andělem (S01E10)
Drsný vtip (S01E09)
další epizody (11)
Pohotovost (TV seriál)
Když se ucho utrhne (S04E04)
Přátelská palba (S04E03)
Něco nového (S04E02)
další epizody (11)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Union Station (S03E08)
Poslední zastávka (S03E04)
další epizody (4)
1992 Apollo Comedy Hour, The (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)

Host

TV pořady

1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1992 Uptown Comedy Club (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace