foto

Dušan Davidov

  • nar. 11.10.1955 (63 let)
    Československo

Biografie

Dušan Davidov študoval počas rokov 1974 až 1979 v moskovskom Inštitúte kinematografie VGIK so špecializáciou na režiséra hraného filmu. Krátko po skončení štúdia sa stal dramaturgom, scenáristom a režisérom v Československej televízii v Košiciach, kde režíroval 20 hraných televíznych inscenácií a filmov pre dospelých, deti a mládež. Ako scenárista a režisér pracoval pre verejnoprávnu televíziu na Slovensku a rôzne komerčné televízie v rokoch 1991 až 2018. Okrem toho sa tiež venoval príprave dabingov pre hrané a dokumentárne filmy zo zahraničia.

Od roku 1991 vlastní spoločnosť TITUS-film, ktorá vyrába samostatne aj koprodukčne dokumentárne filmy pre televízie. V rokoch 2010 až 2012 pôsobil na Súkromnej strednej umeleckej škole filmovej v Košiciach, kde učil študentov rozbor filmu či históriu svetového filmu. Je členom výboru Sekcie pre tvorivú činnosť v oblasti televízie, filmu a videotvorby Literárneho fondu. Od roku 2016 sa venuje animovanej tvorbe.

Taktiež napísal 10 scenárov podľa poviedok známych spisovateľov, napísal a režíroval 10 detských rozprávok a tiež je autorom niekoľkých divadelných hier.

retroslovak

Režijní filmografie

Filmy

2000 Nevestine šaty (TV film)
1992 Oneskorené kvety (TV film)
1989 O Dobrote (TV film)
1987 Pekelná dlažba (TV film)
1985 Žena (TV film)

Dokumentární

2011 Od východu na východ (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1992 Oneskorené kvety (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace