foto

Boyd Holbrook

  • nar. 1.9.1981 (38 let)
    Prestonsburg, Kentucky, USA

Biografie

Robert Boyd Holbrook se narodil 1. září 1981 v Prestonburgu, Kentucky Donovi a Ellen Holbrookovým. Pro svět modelingu byl objeven, když brigádničil jako tesař v divadle. Všimla si ho dívka, která sledovala představení a zeptala se, jestli nechce odjet do New Yorku a pracovat jako model. Tím si během několika let vydělal peníze, díky kterým mohl vystudovat fotografii a psaní, později pak i historii filmu a herectví.

Po odstěhování do New Yorku prvně začal pracovat pro agenturu Elite Models, později podepsal kontrakt i s dalšími, jako jsou View Management, Major Paris nebo Wilhelmina Models. Byl modelem takových značek jako jsou Calvin Klein, Hugo Boss nebo Gucci a byl také zvolen jedním z nejvěhlasnějších mužských modelů pro kolekci Dior Homme.

Holbrook si mimo jiné zahrál třeba v klipu Allison pop-punkové skupiny Permanent Me, ve filmu jsme ho však mohli poprvé vidět až jako Dentona Smithe v životopisném filmu MILK režiséra Guse Van Santa z roku 2008. Z počátku byl obsazován především do menších rolí, které však postupně začínají nabírat na významu. V roce 2012 se dostal šanci na příklad v televizní minisérii HATFIELDS & MCCOYS, kde ztvárnil postavu Williama "Capa" Hatfielda. Účastnil se natáčení po boku takových hereckých elit jako je Kevin Costner či Tom Berenger. Dále ztvárnil Douglase Clearyho, jednu z ústředních rolí akčního filmu THE REUNION anebo Petera Krista ve filmu A WALK AMONG THE TOMBSTONES s Liamem Neesonem v hlavní roli. V blízké budoucnosti vyjde hned několik filmů, kterých se Holbrook účastní. Doufejme tedy, že se bude jednat o kvalitní počiny, které pomohou tomuto zatím nepříliš okoukanému herci rozvíjet jeho talent a zajistí mu další zajímavé příležitosti.

Boyd Holbrook je umělecky činný i ve světě fotografie a věnuje se sochání a vytesávání. V roce 2008 otevřel svoji první uměleckou výstavu nazvanou "Iškariot". Ze soukromého života je znám jeho vztah s herečkou Elizabeth Olsen, se kterou, přestože byli zasnoubeni, se rozešli začátkem roku 2015.

L "Derny" D

Herecká filmografie

Filmy

2020 Born to Be Murdered
2019 Two/One
Ve stínu měsíce
2018 O.G.
Predátor: Evoluce
2017 Boomtown
Logan: Wolverine
2016 Kartonový boxer
Morgan
Pistolnice Jane
The Free World
2015 Noční běžec
2014 Malé nehody
Mezi náhrobními kameny
Moje ségra má prima bráchu
Zmizelá
2013 Hostitel
Pryč od pece
Very Good Girls
2012 Kouzlo Belle Isle
2011 Boj o dědictví
Dcera nejlepšího kamaráda
Higher Ground
Moving Takahashi
2010 Tough Trade (TV film)
2008 Milk

TV seriály

2016 Narcos (TV seriál)
Konečný pád (S02E10)
Naše farma (S02E09)
Konec narkobarona (S02E08)
další epizody (10)
2015 Narcos (TV seriál)
Despegue (S01E10)
La Catedral (S01E09)
La Gran Mentira (S01E08)
další epizody (10)
2012 Hatfieldovi a McCoyovi (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2011 Ve znamení raka (TV seriál)
Nejtemnější den (S02E12)
Bojuj nebo utěč (S02E11)
Malá smrt (S02E09)
další epizody (6)
2009 The Beautiful Life: TBL (TV seriál)
Zvláštní poldové (TV seriál)
42 (E05)

Dokumentární

2017 Making 'Logan'

Producentská filmografie

Filmy

2018 O.G.

Režijní filmografie

Filmy

2015 Peacock Killer

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Peacock Killer

Fanoušci tvůrce