foto

Marcela Čapková

  • nar. 13.11.1956 (63 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Absolvovala základní devítiletou školu v Ostravě, gymnázium tamtéž. Pak vystudovala pedagogickou nástavbu v Havířově a nakonec JAMU v Brně.

Jako malá působila v dramatického kroužku, posléze v amatérském divadélku Arpos, až nakonec zakotvila v ostravském Divadle Petra Bezruče (role: Morálka paní Dulské / nájemnice; Idiot / Varvara Ardaliovna Ivolginovna; Královna Koloběžka / rybářka, maminka; Orfeus a Eurydika / Bakché; O rybáři a jeho ženě / kouzelná ryba; Sluha dvou pánů / Clarice a mnoho dalších). Hostovala též v amatérském divadle Pod lípou.

V televizi natáčela (pohádky, Bakaláři) a moderovala v době, kdy měla její ostravská pobočka dětskou, hudební, dramatickou a publicistickou redakci. V devadesátých letech pak pronikla do rozhlasu a její hlavní obživou se stal dabing.

Ve filmu se objevuje zřídka spíše v epizodních rolích (CO HEDVIKA NEŘEKLA - 1994, KONTO SEPARATO 1996, KRYSY - 2011).

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2011 Sráči (TV film)
1996 Konto separato
1995 Co Hedvika neřekla (TV film)

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Rituál (E07)
2006 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Jubileum (S03E02)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Bunda (S02E14)
Rukojmí (S02E11)
Výstřel z kuše (S02E03)
další epizody (4)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Sebevražda jako pracovní úraz (S01E08)

Divadelní záznam

1999 Sluha dvou pánů (divadelní záznam)
1991 Cvokstory (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2007 Denik Ostravaka (TV pořad)