foto

Vicky McClure

  • nar. 8.5.1983 (36 let)
    Wollaton, Nottingham, Anglie, Velká Británie

Biografie

Vicky McClure celým jménem Vicky Lee McClure je mladá anglická herečka, která je známá hlavně pro spolupráci s Shanem Meadowsem, který režíroval "triologii" This is England.

Vicky se narodila v Nottinghamu a chodila do Fernwoodské základní školy kde mimo jiné navštěvovala televizní seminář, kde si jí všimla Samantha Morton, která jí později pomohla s kariérou.

Poprvé s objevila v celkem úspěšném filmu Shana Meadowse: A Room for Romeo Brass. Potom se objevila v pár malých rolích a hned vzápětí dostala od Shana další roli a to roli skinhead-girl jménem Lol v This is England. Film byl velice úspěšný a Lol i Vicky se staly velice oblíbenými. V roce 2008 Vicky dostala nabídku zahrát si ve filmu Filth and Wisdom (Špína a moudrost), který byl režírovaný samotnou Madonnou. Vicky si zde zahrála po boku Eugena Hutze (občasného herce a hlavně zpěváka a kytaristy kapely Gogol Bordello).

Mimo jiné si Vicky hrála ve videoklipu od skupiny Plan B "She said" a také natočila řadu propagačních videí pro kosmetickou značku Illamasqua. v roce 2010 příběh hrdinů This is England pokračoval a postava, kterou hrála Vicky se dostala do středu pozornosti což dalo Vicky plně vyniknout, což se vyplatilo protože rok poté obdržela BAFTA a RTS ocenění, což jsou jedny z nejváženějších cen v Anglii. 

Vicky McClure je velice osobitá mladá herečka o které si mnozí myslí že její velká role teprve přijde.

Ble.Ble

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mother's Day (TV film)
2015 Operator
2013 Convenience
Crazy Joe
Svengali
2008 Špína a moudrost
2006 Taková je Anglie
2002 Tough Love (TV film)
1999 A Room for Romeo Brass

TV seriály

2019 I Am (TV seriál)
Line of Duty (TV seriál)
Episode 2 (S05E02)
Episode 1 (S05E01)
2018 Action Team (TV seriál)
2017 The Replacement (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Line of Duty (TV seriál)
Episode 6 (S04E06)
Episode 5 (S04E05)
Episode 4 (S04E04)
další epizody (6)
2016 The Secret Agent (TV seriál)
Line of Duty (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2015 This Is England '90 (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
2014 Line of Duty (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2013 Broadchurch (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
další epizody (7)
2012 Line of Duty (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
Episode 3 (S01E03)
další epizody (5)
True Love (TV seriál)
2011 This Is England '88 (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2010 Five Daughters (TV seriál)
This Is England '86 (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2009 Cast Offs (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2017 Rok na farmě (TV seriál) - vyp.
2014 An Alternative Reality: The Football Manager Documentary

Host

TV pořady

2012 BAFTA Television Awards 2012 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace