foto

Brandon Flowers

  • nar. 21.6.1981 (38 let)
    Las Vegas, Nevada, USA

Biografie

Celým jménem Brandon Richard Flowers se narodil 21. června 1981 v Las Vegas a v součastnosti působí jako frontman rockové kapely The Killers, přičemž buduje i svou sólovou kariéru. Je nejmladším ze šesti dětí a své dětství prožil v městečku Nephi v Utahu. Jeho první setkání s hudbou proběhlo tím způsobem, že zdědil po bratrovi staré audiokazety.

V 16 letech se rozhodl, že se stane profesionální hráčem golfu a přestěhoval se zpět do rodného Las Vegas, kde žil u své tety. Aby vydělal nějaké peníze do začátku, sehnal si práci jako pikolík v hotelech Gold Coast a Caesar's Palace. Tehdy také změnil své zaměření, začal se aktivně věnovat hudbě a stal se členem kapely Blush Responses.

V roce 2002 však dostal vyhazov, neboť se odmítl stěhovat se skupinou do Los Angeles. Poté se setkal s Davem Keuningem, se kterým vytvořili torzo skupiny The Killers. Později se k nim také přidal Mark Stoermer a Ronnie Vannuci.

The Killers mají nyní na svém kontě světové turné, více jak patnáct vydaných singlů, jedno B-sideové album, tři studiová alba a dalších se pracuje. Brandon zatím vydal jedno sólové album (další budou následovat) jehož pilotním singlem se stala píseň Crossfire, k níž video natočil ve spolupráci s herečkou Charlize Theron.

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

Filmy

2015 Imagine John Lennon 75th Birthday Concert (koncert)

Dokumentární

2017 Elton John: The Nation's Favorite Song (TV film)
2016 George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison
2014 Lennon or McCartney
2010 Kick in the Head: The Lure of Las Vegas, A (TV film)
2009 Shadow Play: The Making of Anton Corbijn
The Killers - koncert z Royal Albert Hall (koncert)
2006 Pet Shop Boys: A Life in Pop (TV film)
2005 Live 8 (koncert)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)

Hudební videoklipy

2018 The Killers - Rut (hudební videoklip)
2017 The Killers - The Man (hudební videoklip)
2015 The Killers feat. Ryan Pardey & Richard Dreyfuss- Dirt Sledding (hudební videoklip)
2013 The Killers - Just Another Girl (hudební videoklip)
The Killers - Shot at the Night (hudební videoklip)
The Killers feat. Dawes - Christmas in L.A. (hudební videoklip)
2012 The Killers - Here with Me (hudební videoklip)
The Killers - I Feel It in My Bones (hudební videoklip)
The Killers - Miss Atomic Bomb (hudební videoklip)
The Killers - Runaways (hudební videoklip)
2011 The Killers - The Cowboys' Christmas Ball (hudební videoklip)
2010 Brandon Flowers - Crossfire (hudební videoklip)
The Killers - Boots (hudební videoklip)
2009 The Killers - A Dustland Fairytale (hudební videoklip)
The Killers - The World We Live In (hudební videoklip)
The Killers feat. Wild Light & Mariachi El Bronx - ¡Happy Birthday Guadalupe! (hudební videoklip)
2008 The Killers - Human (hudební videoklip)
The Killers - Spaceman (hudební videoklip)
The Killers feat. Elton John & Neil Tennant - Joseph, Better You than Me (hudební videoklip)
2007 The Killers - Don't Shoot Me Santa (hudební videoklip)
The Killers - For Reasons Unknown (hudební videoklip)
The Killers - Read My Mind (hudební videoklip)
The Killers - Shadowplay (hudební videoklip)
The Killers feat. Lou Reed - Tranquilize (hudební videoklip)
2006 The Killers - Bones (hudební videoklip)
The Killers - When You Were Young (hudební videoklip)
The Killers feat. Toni Halliday - A Great Big Sled (hudební videoklip)
2005 The Killers - Smile Like You Mean It (hudební videoklip)
2004 The Killers - All These Things That I've Done (hudební videoklip)
The Killers - Somebody Told Me (hudební videoklip)
2003 The Killers - Mr. Brightside (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2009 The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2007 The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
2006 Abbey Road: Live (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2010 Brandon Flowers - Crossfire (hudební videoklip)