foto

Brian Austin Green

  • nar. 15.7.1973 (45 let)
    Van Nuys, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Green se narodil 15. července roku 1973 ve Van Nuys v Californii. Jeho rodiče se jmenují Joyce a George L. Green. Má také nevlastní sourozence, bratra Keithe a sestru Lorelei. Brianuv otec byl country-westernový umělec a často ho sebou brával na živá westernová představení, což v Brianovi mimo jiné vzbudilo zájem o svět hudby. Své prostřední jméno - Austin Brian dostal od svých rodičů v devíti letech, aby se odlišil od jiného herce se stejným jménem.

Jeho první rolí na plný úvazek byla postava "Briana Cunninghama" v seriálu KNOTS LANDING (1979) v letech 1986 až 1989. Hvězdou se však stal později, a to jako "David Silver" v televizním seriálu pro mladé BEVERLY HILLS, 90210 (1990). Taktéž se objevil v několika televiznách filmech jako např. HER COSTLY AFFAIR (1996) (TV) a UNWED FATHER (1997) (TV) nebo jako hostující herec v televizních seriálech SAVED BY THE BELL: THE COLLEGE YEARS (1993) a SABRINA, THE TEENAGE WITCH (1996).

V roce 1996 vydal album "One Stop Carnival". Hudbě, zejména hip-hopu, se věnuje i nyní, a to především se svou produkční společností a vlastním nahrávacím studiem.

Další roli získal v seriálu RESURRECTION BLVD. (2000) jako "Luke Bonner", dále v nezávislém snímku PURGATORY FLATS opět jako "Luke Bonner nebo jako "Jack O'Malley" v kriminálním dramatu SOUTHSIDE (2003). Většinu rolí však získává jako televizní herec, ale např. v roce 2005 si zahrál sám sebe v akčním krimi dramatickém thrilleru DOMINO. V USA si Brian Austin Green opět získal své fanoušky, jenže tentokrát ne jako David z Beverly Hills 90210, ale jako "Derek Reese", neohrožený bojovník hnutí odporu, v televizním seriálu TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (2007).

Se svou bývalou dlouholetou přítelkyní Vanessou Marcil, která s ním také hrála v seriálu BEVERLY HILLS, 90210 (1990), má syna Kassia Lijah Marcil-Greena, který se narodil 30. března 2002.

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cross 2
2014 Don't Blink
2011 Kříž
Vrah s chromovou maskou
Wish Wizard
2010 Dívka z divočiny (TV film)
Monster Heroes
Naléhavý případ
2009 Body Politic (TV film)
Tak se měj - vyp.
2008 Vražedné finále
2006 Grace
2005 Domino
2003 Fish Without a Bicycle
Pomsta je sladká (TV film)
Southside
2002 Bleach
Ronnie
Výzva
1997 Laws of Deception
Tátou proti své vůli (TV film)
1996 A Friend's Betrayal (TV film)
Her Costly Affair (TV film)
1995 She Fought Alone (TV film)
1991 American Summer, An
Kickboxer 2 - Cesta zpátky
1990 Kid
1989 Adventures in Babysitting (TV film)
1988 Baby M (TV film)
1985 Canterville Ghost, The (TV film)

TV seriály

2012 Anger Management (TV seriál)
Wedding Band (TV seriál)
2011 Adults Only (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Dopis na rozloučenou (S07E15)
Stíny minulosti (S07E14)
Ještě jsem tady (S07E13)
další epizody (5)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
Smallville (TV seriál)
Vylepšení (S09E17)
2009 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Zrozen k útěku (S02E22)
Ábel nebo Kain (S02E21)
K majáku (S02E20)
další epizody (8)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Útěk z vězení (S07E25)
Smallville (TV seriál)
Metallo (S09E02)
Spasitel (S09E01)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Rodina Fieldsova (S02E12)
Pravidla vždy neplatí (S02E10)
Komplikace (S02E09)
další epizody (15)
2005 Freddie (TV seriál)
2004 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Tak to chodí (S01E14)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zběsilé dospívání (S04E10)
2001 Stacey Stone (TV seriál)
2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Óda na radost (S10E27)
Předposlední (S10E26)
Mám z vás radost... vážně (S10E25)
další epizody (15)
1999 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Devět lehce našlehaných žloutků (S10E12)
Sourozenecké veselí (S10E11)
Co je ve jménu (S10E10)
další epizody (28)
1998 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Maratonec (S09E10)
Následující možnosti (S09E09)
Vrátil jsem se, protože (S09E08)
další epizody (28)
1997 Knots Landing: Back to the Cul-de-Sac (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Santa ví (S08E14)
Komická výpomoc (S08E13)
Skuteční přátelé (S08E12)
další epizody (33)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Dream Date (S01E06)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Dárky jsou zabaleny (S07E13)
Den zúčtování (S07E12)
Kdybych měl kladivo (S07E11)
další epizody (30)
1995 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Andělé, o kterých jsme slyšeli (S06E15)
Šťastný syn (S06E14)
Soud (S06E13)
další epizody (31)
1994 Fantastic Four, The (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Vánoce jako každý rok (S05E15)
Nespravedlnost pro všechny (S05E14)
V plamenech (S05E13)
další epizody (31)
1993 Motomyši z Marsu (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Někde na Světě teď mají Vánoce (S04E15)
Úder větru (S04E14)
Emily (S04E13)
další epizody (29)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Lost & Found (S01E03)
Friends & Lovers (S01E02)
Pilot (S01E01)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Je to báječný život (S03E16)
Laskavost cizích lidí (S03E15)
Divocí koni (S03E14)
další epizody (26)
1991 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1. Vánoce v Beverly Hills (S02E18)
Chuckie se vrací (S02E17)
Má zoufalá Valentine (S02E16)
další epizody (31)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Umění naslouchat (S01E09)
Pokušení sedmnáctého roku (S01E08)
Bezva máma (S01E07)
další epizody (9)
Green Man, The (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Panika na Malibu Beach (S01E01)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Beverly Hills 90210: Our Favorite Moments (TV film)

TV pořady

2010 The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2003 Fish Without a Bicycle

TV seriály

1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace