foto

Brian Austin Green

  • nar. 15.7.1973 (44 let)
    Van Nuys, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brian Green se narodil 15. července roku 1973 ve Van Nuys v Californii. Jeho rodiče se jmenují Joyce a George L. Green. Má také nevlastní sourozence, bratra Keithe a sestru Lorelei. Brianuv otec byl country-westernový umělec a často ho sebou brával na živá westernová představení, což v Brianovi mimo jiné vzbudilo zájem o svět hudby. Své prostřední jméno - Austin Brian dostal od svých rodičů v devíti letech, aby se odlišil od jiného herce se stejným jménem.

Jeho první rolí na plný úvazek byla postava "Briana Cunninghama" v seriálu KNOTS LANDING (1979) v letech 1986 až 1989. Hvězdou se však stal později, a to jako "David Silver" v televizním seriálu pro mladé BEVERLY HILLS, 90210 (1990). Taktéž se objevil v několika televiznách filmech jako např. HER COSTLY AFFAIR (1996) (TV) a UNWED FATHER (1997) (TV) nebo jako hostující herec v televizních seriálech SAVED BY THE BELL: THE COLLEGE YEARS (1993) a SABRINA, THE TEENAGE WITCH (1996).

V roce 1996 vydal album "One Stop Carnival". Hudbě, zejména hip-hopu, se věnuje i nyní, a to především se svou produkční společností a vlastním nahrávacím studiem.

Další roli získal v seriálu RESURRECTION BLVD. (2000) jako "Luke Bonner", dále v nezávislém snímku PURGATORY FLATS opět jako "Luke Bonner nebo jako "Jack O'Malley" v kriminálním dramatu SOUTHSIDE (2003). Většinu rolí však získává jako televizní herec, ale např. v roce 2005 si zahrál sám sebe v akčním krimi dramatickém thrilleru DOMINO. V USA si Brian Austin Green opět získal své fanoušky, jenže tentokrát ne jako David z Beverly Hills 90210, ale jako "Derek Reese", neohrožený bojovník hnutí odporu, v televizním seriálu TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (2007).

Se svou bývalou dlouholetou přítelkyní Vanessou Marcil, která s ním také hrála v seriálu BEVERLY HILLS, 90210 (1990), má syna Kassia Lijah Marcil-Greena, který se narodil 30. března 2002.

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cross 2
2014 Don't Blink
2011 Kříž
Vrah s chromovou maskou
Wish Wizard
2010 Dívka z divočiny (TV film)
Monster Heroes
Naléhavý případ
2009 Body Politic (TV film)
Tak se měj - vyp.
2008 Vražedné finále
2006 Grace
2005 Domino
2003 Fish Without a Bicycle
Pomsta je sladká (TV film)
Southside
2002 Bleach
Ronnie
Výzva
1997 Laws of Deception
Tátou proti své vůli (TV film)
1996 A Friend's Betrayal (TV film)
Her Costly Affair (TV film)
1995 She Fought Alone (TV film)
1991 American Summer, An
Kickboxer 2 - Cesta zpátky
1990 Kid
1989 Adventures in Babysitting (TV film)
Pobřežní hlídka: Panika na Malibu Beach (TV film)
1988 Baby M (TV film)
1985 Canterville Ghost, The (TV film)

TV seriály

2012 Anger Management (TV seriál)
Wedding Band (TV seriál)
2011 Adults Only (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Dopis na rozloučenou (S07E15)
Stíny minulosti (S07E14)
Ještě jsem tady (S07E13)
další epizody (5)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
Smallville (TV seriál)
Vylepšení (S09E17)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Útěk z vězení (S07E25)
Smallville (TV seriál)
Metallo (S09E02)
Spasitel (S09E01)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2005 Freddie (TV seriál)
2004 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Tak to chodí (S01E14)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zběsilé dospívání (S04E10)
2001 Stacey Stone (TV seriál)
2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
1997 Knots Landing: Back to the Cul-de-Sac (TV seriál)
1994 Fantastic Four, The (TV seriál)
1993 Motomyši z Marsu (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Green Man, The (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Beverly Hills 90210: Our Favorite Moments (TV film)

TV pořady

2010 The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2003 Fish Without a Bicycle

TV seriály

1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace