foto

Bobcat Goldthwait

  • nar. 26.5.1962 (56 let)
    Syracuse, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Robert Francis "Bobcat" Goldthwait (narozený 26. května 1962 v Syracuse, USA) je americký herec, komik, scénarista a filmový a televizní režisér. Je znám pro svou energičnost, vzteklost, nevrlý pronikavý hlas a zálibu v jízlivém černém humoru. V žebříčku nejlepších komiků všech dob televize Comedy Central se umístil na 61. místě. Upoutal na sebe především ve filmech POLICEJNÍ AKADEMIE, kde ztvárnil postavu pološíleného Zeda.

Narodil se v Syrakusách ve státu New Yorku, syn Kathleen (zaměstnankyně obchodního domu) a Toma Goldthwaita (pracovníka továrny na výrobu plechů). Byl vychován v katolické víře. Rozhodl se pracovat jako komik v raném věku a hrál profesionálně už od střední školy ve věku 15 let. Navštěvoval gymnázium Svatého Matěje v East Syracuse, kde se setkal se známým komikem a hercem Tomem Kennym (dabér SpongeBoba) v prvním ročníku. I když se jim přezdívalo Bobcat a Tomcat, tak se jejich komediální tým moc neproslavil. Robert také pomáhal s psaním komedie BOSTON spisovatele Martina Olsona, který je uveden jako autor.

Bob se stal uznávaným světovým komikem, díky humorným rolím, či díky vystoupení v několika Talk-show. Kombinuje prvky politické satiry s často bizarní a poněkud znepokojující černou komedií. Bobcat a Robin Williams se spolu objevili, jako tým komediantů, ve filmu TAPEHEADS. Také se objevil v několika filmech. Asi jeho nejznámější role byl Zed z POLICEJNÍ AKADEMIE.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2018 Henchmen
2010 I Confess (TV film)
2009 Táta šampión
2008 Goldthwait Home Movies
2006 Leroy & Stitch (TV film)
Nesahejme psům na párky
2002 Mickey's House of Villains
O perníkové chaloupce
2001 Kokain
2000 G-Men from Hell
Lev ze Země Oz
1999 Hercules: Zero to Hero
1998 Rusty
1997 Dog's Best Friend (TV film)
Herkules
Sweethearts
1996 American Yakuza 2 (TV film)
Encino Woman (TV film)
1995 Johnny zapíná rádio
Out There (TV film)
1994 Comedy: Coast to Coast (TV film)
Vraždy v Radiolandu
1993 Freaked
1992 Klaun Shakes
Medusa: Dare to Be Truthful (TV film)
1990 Little Vegas
1989 Cranium Command
Meet the Hollowheads
1988 Hot to Trot
Strašidelné Vánoce
Tapeheads
1987 Evening with Bobcat Goldthwait: Share the Warmth
Lupič
Policejní akademie 4: Občanská patrola
1986 Doctor Duck's Super Secret All-Purpose Sauce
Policejní akademie 3
Vidiots, The (TV film)
Ztřeštěné léto
1985 Policejní akademie 2
1984 Massive Retaliation

TV seriály

2016 Hidden America with Jonah Ray (TV seriál)
Skylanders Academy (TV seriál)
2015 Future-Worm! (TV seriál)
2013 Maron (TV seriál)
Bobovy burgery (TV seriál)
Christmas in the Car (S04E08)
2012 Randy Ninja (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Web Weirdos (S04E03)
2010 Rybičky (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
2007 Random! Cartoons (TV seriál)
Zas mezi námi zvířaty (TV seriál)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo se směje naposled (S03E20)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Bitva navěky (S05E17)
2002 Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Strip Mall (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
Stories from My Childhood (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Poslední pokušení Krustyho (S09E15)
1997 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Oh What a Tangled Spell She Weaves (S02E11)
1996 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Third Pig (S07E13)
1995 Moxy Show, The (TV seriál)
Unhappily Ever After (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Pátý únor v pětadevadesátém (S01E15)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Moxy Pirate Show, The (TV seriál)
Space Ghost Coast to Coast (TV seriál)
1992 Myši z Bílého domu (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Úžasná Sedma (S07E01)
1990 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Ventriloquist's Dummy (S02E10)

Dokumentární

2018 Robin Williams: Mysl na dlani
2014 Willow Creek: The Making of Willow Creek
2001 Open Mic
1995 Comedy Salute to Andy Kaufman, A (TV film)

TV pořady

2009 Joe Rogan Experience (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2001 Late Friday (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1994 Comic Relief VI (TV pořad)
1991 Party for Richard Pryor, A (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)

Hudební videoklipy

1986 Twisted Sister: Come Out and Play (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Patton Oswalt: Annihilation (TV film)
2016 Iliza Shlesinger: Confirmed Kills (TV film)
2013 Willow Creek
2011 Bůh žehnej Americe
2009 Táta šampión
2008 Goldthwait Home Movies
2006 Nesahejme psům na párky
2003 Windy City Heat (TV film)
1992 Klaun Shakes

TV seriály

2017 Love You More (TV seriál)
2016 Those Who Can't (TV seriál)
2013 Maron (TV seriál)
2009 Důležité věci s Demetrim Martinem (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
2003 Chappelle's Show (TV seriál)
2002 Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2000 Strip Mall (TV seriál)

Dokumentární

2015 Call Me Lucky

TV pořady

2018 Hari Kondabolu: Warn Your Relatives (TV pořad)
2015 Eugene Mirman: Vegan on His Way to the Complain Store (TV pořad)
Marc Maron: More Later (TV pořad)
2014 Patton Oswalt: Tragedy Plus Comedy Equals Time (TV pořad)
2010 Anjelah Johnson: That's How We Do It! (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1999 The Man Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Matt Nathanson: Kinks Shirt (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Bobcat Goldthwait's Misfits & Monsters (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace