Reklama

Reklama

Jin-shil Choi

Jin-shil Choi

nar. 24.12.1968
Městský obvod Seodaemun, Soul, Jižní Korea

zem. 02.10.2008 (39 let)
Soul, Jižní Korea

Biografie (1)

Jin-shil se narodila do ne zcela plně funkční rodiny na samotný závěr roku 1968. Vztah matky a otce ale nebyl nikdy ukázkovým příkladem soudružnosti, a tak Jin-shil již v raném věku čelila problémům sociální dysfunkčnosti. I přesto se ale dostala na prestižní dívčí univerzitu, Seonil Girls' High School. V roce, kdy úspěšně zakončila studium, se objevila v první komerční reklamně společnosti Samsung Electronics. Díky svému atraktivnímu vzhledu se z ní rychle stala… (více)

Zajímavosti (2)

Nae saengae majimak seukaendeul (2008)

  • Jihokorejský herec Joon-ho Jeong se v roli seriálového Jae-bin Song málem neobjevil. A stalo se tak hlavně proto, že tehdejší nabídka seriálových tvůrců nepřišla herci dostatečně lákavá. A nebýt přímého zásahu jihokorejské herečky Jin-shil Choi, která se za ním osobně vydala a herce přesvědčila, aby nabídnutou roli přijal nejenom kvůli sobě samotnému, ale také kvůli ní, která s ním prostě a jednoduše chtěla stůj co stůj spolupracovat na společném projektu. Herec, příjemně zasažený hereččinou upřímností a odhodláním, tak nakonec roli přijal. A když se po odvysílání první epizody, která posbírala jen velmi malé procento sledovanosti, herec potýkal s trudomyslnými myšlenkami, proč jen na onu nabídku tehdy nakonec přistoupil, byla to právě Jin-shil Choi, která jej ujišťovala, že s přibývajícími epizodami se vše zlepší a diváci budou jejich příběh milovat. A jak později herec podotkl, hereččin unikátní pozitivní přístup pomohl nejenom produkčnímu týmu jako takovému, celému výrobnímu procesu, který byl s přibývajícím časem velice zábavný, pomohl ale také jemu, coby herci, který na hereččinu odhodlanost bude, dle svých vlastních slov, vzpomínat do konce života. (Conspi)

Nae saengae majimak seukaendeul (2008)

  • Série získala obrovskou diváckou sledovanost. Její hodnocení sledovanosti dosahovalo v tehdejší době až nad hranici 19%. Což samo o sobě působilo jako blesk z čistého nebe. Není se proto čemu divit, že seriáloví tvůrci okamžitě uvažovali o druhé sérii, v níž by se v hlavních úlohách opět objevila charismatická dvojice Joon-ho Jeong a Jin-shil Choi. Co se ale nestalo, jihokorejská herečka a tehdejší ikona korejského televizního a filmového průmyslu spáchala 2. 10. 2008 ve svém bytě v Soulu sebevraždu oběšením. Až později se na adresu série začaly nabalovat zkazky sledujících, které se tak trochu prolínaly se skutečným hereččiným životem, v němž si ze strany despotického manžela, profesionálního sportovce Seong-min Cho, vytrpěla své, - rozvod, domácí násilí, ponižování a psychický nátlak -, a také díky čemuž si ve finále sáhla tak nešťastně na život. (Conspi)

Galerie (2)

Reklama

Reklama

Reklama