foto

Jin-shil Choi

  • nar. 24.12.1968
    Městský obvod Seodaemun, Soul, Jižní Korea
  • zem. 2.10.2008 (39 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Jin-shil se narodila do ne zcela plně funkční rodiny na samotný závěr roku 1968. Vztah matky a otce ale nebyl nikdy ukázkovým příkladem soudružnosti, a tak Jin-shil již v raném věku čelila problémům sociální dysfunkčnosti. I přesto se ale dostala na prestižní dívčí univerzitu, Seonil Girls' High School. V roce, kdy úspěšně zakončila studium, se objevila v první komerční reklamně společnosti Samsung Electronics.

Díky svému atraktivnímu vzhledu se z ní rychle stala populární tvář. Krátce na to se ji dostalo první televizní role, a to v historickém seriálu 500 Years Of Joseon Dynasty (1988). Filmová zkušenost se ji nicméně nabídla až o dva roky později ve snímku North Korean Partisan In South Korea (1990). Její kariéra byla na vzestupu, následovaly filmové snímky My Love, My Bride (1990), Susanne Brink's Arirang (1991) a komerčně úspěšné televizní série jako Star In My Heart (1997), Roses And Bean Sprouts (1999), Since We Met (2002).

V narůstajícím úspěchu cítila Jin-shil zadostiučinění. Když se ale její matka v roce 1998 rozhodla otce opustit, Jin-shil se cítila částečně zrazena. Aby za potemnělou minulostí učinila silnou čáru, sepsala vlastní autobiografii "Yes, Let's Live Truthfully Today Too", v níž zobrazuje nelehkou etapu vlastního života, kdy se z chudé dívky dostala k úspěšné herečce. Rok 2004 s sebou přinesl úspěšný televizní seriál War Of The Roses (2004) a manželský svazek s populárním jihokorejským baseballovým hráčem Cho Sung-minem. Ale že to nebylo nejšťastnější manželství, o tom svědčí i mnohá psychická trýznění ze strany jejího manžela, kterým se herečka stále častěji poddávala. V roce 2004 vygradovala dokonce i fyzickým napadením. Jin-shil na manžela podala trestní oznámení a zažádala o rozvod, který byl pilnými médii probírán z jedné strany na druhou. Po televizní sérii Bad Woman, Good Woman (2007) a Bad Woman, Good Woman (2007) se hereččinou poslední prací stal seriál The Last Scandal Af My Life (2008).

2. 10. 2008 spáchala ve vlastním domě Jin-shil sebevraždu oběšením. Důvodem jejího činu nebyl jen obrovský stres, pod který se díky své popularitě a takřka nulovému soukromí dostávala, ale také proklamovaná aféra o jejím přímém spojení se sebevraždou zadluženého jihokorejského herce Ahn Jae-hwana. Tomu týden před jeho sebevraždou zapůjčila 2 mil. amerických dolarů. Jin-shil po sobě zanechala dvojici dětí, syna Hwan-hee spolu s dcerou Joon-he, oplakávající matku a mladšího bratra Choi Jin-young, který ale o několik měsíců později spáchal rovněž sebevraždu. Po hereččině smrti byl v jejím bytě nalezen rukopis s filmovým námětem nesoucí název As Life Goes On.

Ian "Conspi" Maitner

Herecká filmografie

Filmy

2000 Danjeogbiyeonsu
1999 Mayonejeu
1997 Beibi seil
Hollidei in Seoul
Pyeonji
1996 Goseuteu mamma
1995 Eommaege aeini saenggyeoteoyo
Nuga naleul michige haneunga
1994 Manula jugigi
Naneun somanghanda naege geumjidoin geoseul
1992 Mister Mama
1991 Sujan beuringkeuui arirang
1990 Itjanhayo bimiliyeyo 2
Nambugun
Naui sarang naui shinbu

TV seriály

2008 Nae saengae majimak seukaendeul (TV seriál)
2007 Nabbeun yeoja chakhan yeoja (TV seriál)
2005 Jangmitbit insaeng (TV seriál)
2004 Jangmiui jeonjaeng (TV seriál)
2002 Keudaereul ahlgobuteo (TV seriál)
1999 Jangmiwa kongnamul (TV seriál)
1998 Chooeok (TV seriál)
1997 Byeoleun nae gaseume (TV seriál)
Geudae geurigo na (TV seriál)
1995 Ahpateu (TV seriál)
Jjaejeu (TV seriál)
1994 Sarangui hyanggi (TV seriál)
1993 Pokpungui gyejeol (TV seriál)
1992 질투 (TV seriál)
1990 Woorideului cheonguk (TV seriál)
1989 Pa Mun (TV seriál)
1988 Hanjungnok (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky