foto

Sergio Peris-Mencheta

  • nar. 7.4.1975 (44 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

Narodil se 7. května 1975 v Madridu ve Španělsku a jeho celé jméno je Sergio Peris-Mencheta Barrio. Mencheta studoval na Lycée Francais de Madrid, měl nadějně našlápnuto jako hráč ragby a původně chtěl v této kariéře pokračovat i po škole. Tento sport opustil ale poté, co byl obsazen do televizního seriálu Al salir de clase  mezi lety 1997 a 1999. V tomto seriálu hrál jednu z hlavních postav a tato role ho katapultovala ke slávě.

V roce 2010, Mencheta se výrazněji prosadil i na mezinárodní scéně a to v sci-fi akčním hororu Resident Evil: Afterlife a v dramatu Hnízdo neřesti kde hrál bok po boku velkých hollywoodských hvězd, jako Joe Pesci a Helen Mirren.

Od té doby, Mencheta obsadil mnoho hlavních rolí v různých zemích, například ve Francii, Belgii a ve Spojených státech, což mu zároveň umožnilo věnovat se i své další vášni - cestování a hudbě. Umí hrát na několik nástrojů, mezi nimiž je i fagot. Jeho přítelkyně je rovněž herečka Marta Solaz a v roce 2012 se jim narodilo první dítě.

Kein Unterwasserman "Posheidon" und nicht Hastrman

Herecká filmografie

Filmy

2019 Rambo: Poslední krev
2018 Life Itself
2017 Llueven vacas
Princesa de hielo
2016 Estirpe
Los comensales
2015 Hablar
The Evil That Men Do
2012 La Mémoire dans la chair
2011 Kapitán Trueno a Svatý grál
2010 18 comidas
Hnízdo neřesti
Resident Evil: Afterlife
2009 Metrópolis Ferry
2008 Vida en rojo, La
2007 Jeho veličenstvo Minor
Nedělní světlo
2006 Krev Borgiů
Ty a já
2004 La piel de la tierra
Tajní agenti
Tiovivo c. 1950
2003 Arroz y tartana (TV film)
Mata Hari, la vraie histoire (TV film)
Ztraceni v přístavu
2001 Dama de Porto Pim
Lauburu
2000 Jara
Menos es más
Umění umírat
1997 A mí quién me manda meterme en esto

TV seriály

2019 Sněží! (TV seriál)
The Bottoms (S03E05)
The Game That Moves As You Play (S03E04)
Cash and Carry (S03E03)
další epizody (5)
2018 La catedral del mar (TV seriál)
Condenado (E08)
Venganza (E07)
Sněží! (TV seriál)
Aftermath (S02E09)
Surrender (S02E08)
The World Is Yours (S02E07)
další epizody (9)
2017 Sněží! (TV seriál)
The Rubicon (S01E10)
Story of a Scar (S01E09)
Porodní bolesti (S01E08)
další epizody (10)
Zóna (TV seriál)
Pérdida accidental de refrigerante (E07)
La lluvia (E05)
Insomnio (E04)
další epizody (5)
2011 Isabel (TV seriál)
2010 Tierra de lobos (TV seriál)
2009 23-F: Historia de una traición (TV seriál)
2005 Lobos (TV seriál)
2004 Colette, une femme libre (TV seriál)
2002 Paso adelante, Un (TV seriál)
2000 Robles, investigador (TV seriál)
1998 Hermanas (TV seriál)
1997 Al salir de clase (TV seriál)
Mamma per caso (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace