foto

Marisol Nichols

  • nar. 2.11.1973 (44 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marisol se narodila 2. listopadu 1973 otci rumunsko-maďarského původu a matce se španělskými a mexickými kořeny – díky tomu tedy její lehce exotický vzhled. Byla prvním dítětem svých rodičů, má ještě dva mladší bratry.

Poprvé se objevila v seriálu MY GUYS, v pilotním díle, v roli Angely. Následovala řada menších seriálových rolí – Melissa v DUE SOUTH (epizoda Some Like It Red), Wendy Stevensová v BEVERLY HILLS, 902 10 (Ray of hope), Angie v POHOTOVOSTI (ER, epizoda The Long Way Around) a Sally Tremont v seriálu DIAGNÓZA VRAŽDA (epizoda Malibu Fire) i v POHOTOVOSTI jako Angie (epizoda The long way around) a řada dalších.

O trochu výraznější role (opět v seriálech) pak byly Victoria Santiago, v u nás ne příliš známém seriálu RESURRECTION BLVD., Elisa v ODLOŽENÝCH PŘÍPADECH (6 epizod), v krátce trvajícím seriálu SLEPÁ JUSTICE (detektive Karren Bettancourt), speciální agentka Nadia Yassir v seriálu 24 HODIN a fandové seriálu ČARODĚJKY ji bezpochyby poznali v Biance, snoubence Chrise (mladšího syna Piper) z budoucnosti.

Od roku 2010 jí můžeme vídat v několika dalších seriálech: fandové rozmáhajících se upířích seriálů si ji jistě všimli v ZA BRANOU (The gates), kde hraje manželku policisty Nicka Monohana, Sarah, nebo v NCIS: LOS ANGELES, kde ztvárnila Tracy Keller, bývalou partnerku agenta G. Allena (Chris O´Donell).

Ovšem pro vyhnutí se klamnému zdání, že Marisol je čistě seriálová herečka – objevila se například v úspěšném filmu FELON (Zločinec) a za roli ve filmu PRINCEZNA A NÁMOŘNÍK byla nominována na cenu ALMA Awards of outstanding actors.

Marisol Nichols je členkou scientologické církve a nyní žije v Los Angeles a nejnověji pracuje na seriálu GCB (dříve s názvem Good Christian Bitches, poté Good Christian Belles), kde vystupuje jako královna drbů a okouzlující Heather Cruz.

Lolita

Herecká filmografie

Filmy

2009 Ničivá bouře (TV film)
2008 Struck
Zločinec
2007 Delta fór
2006 Agent v sukni 2
2004 Národní bezpečnost (TV film)
2003 The Road Home
2001 Laud Weiner
Princezna a námořník (TV film)
2000 Princess and the Barrio Boy, The (TV film)
1999 Trhák pana Bowfingera
Tři jsou víc než dva
1998 Maffiósso
Poslední mejdan
1997 Bláznivá dovolená v Las Vegas
Friends 'Til the End (TV film)
Vřískot 2

TV seriály

2019 Riverdale (TV seriál)
Epizoda 22 (S03E22)
Epizoda 21 (S03E21)
Epizoda 20 (S03E20)
další epizody (13)
2018 Riverdale (TV seriál)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (21)
2017 Riverdale (TV seriál)
Chapter Twenty Two: Silent Night, Deadly Night (S02E09)
Chapter Twenty One: House of the Devil (S02E08)
Chapter Nineteen: Death Proof (S02E06)
další epizody (21)
2016 Vlčí mládě (TV seriál)
Apotheosis (S05E20)
The Beast of Beacon Hills (S05E19)
A Credible Threat (S05E17)
další epizody (4)
Myšlenky zločince (TV seriál)
A Badge and a Gun (S11E15)
2015 Vlčí mládě (TV seriál)
Ouroboros (S05E08)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Witness (S11E02)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Za dobrý skutek (S12E20)
Vnitřní nepřítel (S12E12)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Mládeži nepřístupno (S12E06)
2012 G.C.B. (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
The World According to Jake (S06E07)
2010 Za branou (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Mrtvý bod (S02E06)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Dvě různé zbraně (S02E20)
2007 24 hodin (TV seriál)
Day 6: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S06E24)
Day 6: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S06E23)
Day 6: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S06E22)
další epizody (24)
2006 Po právu (TV seriál)
Crossing the Line (E13)
Side Man (E12)
Lovers (E11)
další epizody (13)
2005 Slepá justice (TV seriál)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Ulička milenců (S01E23)
Plán (S01E22)
Dravec (S01E20)
další epizody (5)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Antonia Ramos (S01E12)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Vše pro naši zem (S04E02)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Matka (S05E03)
Čarodějky (TV seriál)
Chris v pasti (S06E10)
Přátelé (TV seriál)
Jak Rachel snila (S09E19)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
Alias (TV seriál)
Mrtvá schránka (S02E04)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
1999 Nebe, peklo, ráj (TV seriál)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Proč to dělat jednoduše (S03E15)
1996 Malcolm & Eddie (TV seriál)
My Guys (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1994 Směr jih (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace