foto

Ben Wheatley

  • nar. 1972
    Billericay, Essex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Jako scenárista spolupracoval s Armandem Iannuccim na sérii komediálních pseudodokumentů „Time Trumpet“ (2006) a posléze režíroval absurdní seriál „Modern Toss“ (2008). Proslul jako autor seriálu „The Wrong Door“ (2008) a režíroval pátou sérii britcomu „Ideal“ (2009).

Zdroj: Fresh Film Fest

Režijní filmografie

Filmy

2020 Rebecca
2018 Krásný nový rok, Coline Bursteade
2016 Křížová palba
2015 High Rise
2013 Pole v Anglii
2012 Dovolenkáři
The ABCs of Death
2011 Seznam smrti
2009 Down Terrace
2006 Rob Loves Kerry

TV seriály

2019 Strange Angel (TV seriál)
The Magus (S02E02)
The Fool (S02E01)
2018 Strange Angel (TV seriál)
The Mystic Circles of the Young Girls (S01E06)
2014 Pán času (TV seriál)
Into the Dalek (S08E02)
Deep Breath (S08E01)
2008 The Wrong Door (TV seriál)
2007 Comedy: Shuffle (TV seriál)
2006 Modern Toss (TV seriál)
2005 Ideal (TV seriál)

Dokumentární

2009 Steve Coogan: The Inside Story (TV film)

Hudební videoklipy

2013 Editors - Formaldehyde (hudební videoklip)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Krásný nový rok, Coline Bursteade
2016 Křížová palba
2015 High Rise
2013 Pole v Anglii
2012 Dovolenkáři
2011 Seznam smrti
2009 Down Terrace

TV seriály

2006 Modern Toss (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Krásný nový rok, Coline Bursteade
2016 Křížová palba
2013 Pole v Anglii
2011 Seznam smrti
2009 Down Terrace

TV seriály

2008 The Wrong Door (TV seriál)
2007 Comedy: Shuffle (TV seriál)
2006 Time Trumpet (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2006 Rob Loves Kerry
1998 Cider with Rosie (TV film)

TV seriály

2007 Comedy: Shuffle (TV seriál)
2005 Ideal (TV seriál)

Dokumentární

2019 A World War II Fairytale: The Making of Michael Mann's 'The Keep'
2014 Why Horror?
1975 Arena (TV seriál)

Host

TV pořady

2012 The Seventh Art (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce