foto

Paul Wright

Biografie

Paul Wright (1981, Lower Largo, Skotsko) absolvoval RWAND v Glasgow, kde jeho první film Hikikomori získal skotskou cenu BAFTA pro nejlepší nový film a v roce 2007 nominaci na BAFTA za nejlepší krátký film. Film získal i cenu pro nejlepší drama od Royal Television Society. Ten samý rok ho Screen International jmenoval jednou z vycházejících hvězd. V roce 2009 natočil Believe, který získal Zlatého leoparda za nejlepší cizojazyčný krátký film na filmovém festivalu v Locarnu a další ceny na festivalech ve Winterthuru, Miami a Leedsu. Film byl promítán i na festivalech v Edinburghu a Londýně. V roce 2010 soutěžil se snímkem Photos of God o Zlatého medvěda v Berlíně a Než se řeka zbarví rudě byl promítán na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V současné době žije v Londýně a pracuje na svém prvním celovečerním filmu Warp.

7th Prague Short Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2013 Za ty v nebezpečí
2010 Až se řeka zbarví rudě
Photos of God
2009 Believe
2007 Hikikomori

TV seriály

2016 Murder (TV seriál)
Lost Weekend (E02)

Dokumentární

2017 Arcadia

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2013 Revoluce (TV seriál)
Pan Horn (S02E08)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Vzkaz (S02E15)

Host

TV pořady

2009 WWE Superstars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace