foto

Tom Hughes

  • nar. 1986
    Upton, Cheshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tom Hughes se narodil 18. dubna 1986 v Uptonu. Dle svých slov chtěl být již odmala hercem a po ukončení středoškolských studií na Upton High School se přihlásil na prestižní Královskou akademii dramatických umění, kde mohl zúročit své již poměrně bohaté herecké zkušenosti, které nabyl za svého působení v souboru Cheshire Youth Theatre, Jigsaw Music Group a Liverpool Everyman Youth Theatre. Studium herectví ukončil v roce 2008.

Hughesova herecká kariéra započala účinkováním v seriálech Casualty 1909 z produkce BBC a Trinity v roce 2009. O rok později ztvárnil postavu Chaze Jankela ve filmu režiséra Mata Whitecrosse Sex, drogy a rock'n'roll o životě muzikanta Iana Duryho. V roce 2010 si zahrál v komedii Cemetery Junction režisérské dvojice Gervais/Merchant za kterou byl nominován na Cenu britského nezávislého filmu pro nejslibnějšího nováčka (BIFA Award).

Z dalších filmových rolí, v nichž účinkoval, stojí za zmínku Nick Slade v seriálu BBC Silk, Ralph Wilson v thrilleru Page Eight (Na straně osm) a Joe Lambe v mini sérii The Game (Hra) rovněž z produkce BBC. Menší, ovšem ne nepodstatnou roli měl i ve snímku About Time (Lásky čas).

Hughes se nevyhýbá ani divadelním rolím, mimo jiné se objevil na prknech londýnského divadla Young Vic ve hře Davida Harrowera Sweet Nothing. Kromě herectví se zajímá o hudbu, v mladším věku vystupoval se svým otcem v kapele Safehouse a poté coby kytarista spoluzaložil indie-rockovou kapelu Quaintways, kterou však v roce 2011 opustil.

Média o Hughesovi píší jako o „dalším Benedictu Cumberbatchovi", se kterým ho spojuje nejen anglický původ, ale i pohledný zevnějšek, díky kterému je Hughes předními módními domy zván k účasti v reklamních kampaních (např. pro značku Burberry, jíž propůjčil tvář společně s Emmou Watson).

V roce 2016 hraje spolu s Jennou Coleman jednu z hlavních rolí v netrpělivě očekávané televizní minisérii Victoria o životě britské panovnice.

LadyPupu

Herecká filmografie

Filmy

2018 Red Joan
2017 Madam služebná
2016 London Town
Project Lazarus
2015 Divoká zahrada
The Incident
2014 I Am Soldier
2013 Lásky čas
Slečna Marplová: Nekonečná noc (TV film)
Ztracená dáma (TV film)
2012 Eight Minutes Idle
V kruhu koruny: Richard II. (TV film)
2011 Na straně osm (TV film)
2010 Cemetery Junction
Sex & Drugs & Rock & Roll

TV seriály

2017 Paula (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Viktorie (TV seriál)
Christmas Special (S02E09)
The Luxury of Conscience (S02E08)
The King Over the Water (S02E07)
další epizody (9)
2016 Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana (TV seriál)
Krmiči a pojídači (E02)
Viktorie (TV seriál)
Mladá Anglie (S01E08)
Motor změn (S01E07)
Královnin manžel (S01E06)
další epizody (6)
2014 Hra (TV seriál)
Derek (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
2013 Dancing on the Edge (TV seriál)
2011 Silk (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2009 Casualty 1909 (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Trinity (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace