foto

Laurence Fox

  • nar. 26.5.1978 (42 let)
    Yorkshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Laurence Fox se narodil v anglickém Yorkshiru Jamesi Foxovi a Mary Elizabeth. Pochází z pěti sourozenců, z nichž se herectví věnuje jen on a jeho jediná sestra Lydie. Jeho strýcové Edward Fox, Robert Fox a Daniel Chatto však také nejsou ve filmovém průmyslu žádnými nováčky.

Laurence ve svých 13 letech nastoupil na Harrow School, kde měl neustále problémy s kouřením a s chováním obecně. Byl velmi plachý, přesto dával často najevo svou pohrdavost nad snobismem rodičů svých spolužáků a opovrhoval tituly. Nakonec byl těsně před dokonečením školy vyloučen.

Nějakou dobu pracoval jako zahradník, poté jako administrativní pracovník, ale jeho touha k hraní neutuchala a nakonec se přihlásil na Royal Academy of Dramatic Art, kterou v roce 2001 dokončil. Během studií se objevuje v mnoha divadelních inscenacích např. V Ibsenově Divoké Kachně nebo jako Stephen Daedalus v adaptaci Jamese Joyse.

Průlom v jeho filmové kariéře nastal v roce 2001, když dostává roli v hororu DÍRA, kde hraje po boku mladičké Keiry Knightley. Mnohokrát si zahrál unifirmované role a to v ÚTĚKU Z COLDITZU, v POSLEDNÍM VÝSADKU nebo v seriálu ISLAND AT WAR.

V roce 2006-2011 ztvárňuje v pěti sériích spolu Kevinem Whatelym detektivní pár v úspěšném seriálu VRAŽDY V OXFORDU, který nepřímo navazuje na dřívější seriál Inspektora Morse. Určitě také stojí za zmínku, že se objevil ve filmu VÁŠEŇ A CIT nebo v KRÁLOVNA ALŽBĚTA: ZLATÝ VĚK (2007), POKOJ S VYHLÍDKOU nebo WIRED (2010). Je už jen na něm, jak se svým talentem a kariérou naloží.

V roce 2007 má opět problémy s chováním, když napadá paparazzi. Je zatčen a hrozí mu až tři roky vězení a zákaz víza do USA. Laurence Fox je ženatý s britskou herečkou Billie Piper se kterou se seznámil v roce 2006 na divadle, a se kterou se 31. prosince 2007 oženil. Mají spolu syna Winstona Jamese Foxe, který se narodil 21. října 2008.

Lenka(surka) "Michelle75" Hanzelková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Nacido Rey
The Professor and the Madman
Us Among The Stones
2011 Radost pro Freddieho (TV film)
W.E.
2007 A Room with a View (TV film)
Královna Alžběta: Zlatý věk
Vášeň a cit
2005 O čem všem je láska (TV film)
Poslední výsadek
Útěk z Colditzu (TV film)
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)
2002 Mrtvá hlídka
2001 Díra
Gosford Park

TV seriály

2019 Viktorie (TV seriál)
Bílý slon (S03E08)
Veřejná nepříjemnost (S03E07)
Koburský kvartet (S03E06)
další epizody (8)
2018 Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Pilotní díl (S01E08)
2017 Frankensteinova kronika (TV seriál)
Bride of Frankenstein (S02E06)
The Marriage of Heaven and Hell (S02E05)
Little Boy Lost (S02E04)
další epizody (6)
2015 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Zamotaný případ 2 (S09E06)
Zamotaný případ 1 (S09E05)
Břemena druhých 2 (S09E04)
další epizody (6)
2014 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Mimo dobro a zlo 2 (S08E06)
Mimo dobro a zlo 1 (S08E05)
Nemejští lvi 2 (S08E04)
další epizody (6)
2013 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Inteligentní plán 2 (S07E06)
Inteligentní plán 1 (S07E05)
Zaměněná těla 2 (S07E04)
další epizody (6)
2012 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Neodstranitelná skvrna (S06E04)
Děsivá symetrie (S06E03)
Plemeno zmijí (S06E02)
další epizody (4)
2011 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Lži a tajemství (S05E04)
Mysl hory přenáší (S05E03)
Divoká spravedlnost (S05E02)
další epizody (4)
2010 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Stíny minulosti (S04E04)
Přichází náhlá smrt (S04E03)
Smrt na observatoři (S04E02)
2009 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Blues kontrakultury (S03E04)
Špatná perspektiva (S03E03)
Něžný déšť milosrdenství (S03E02)
další epizody (4)
2008 Wired (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Nepřestávej se dívat (S02E04)
Život zrozený z ohně (S02E03)
Hudba, pro kterou se umírá (S02E02)
další epizody (4)
2007 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Pokání (S01E04)
Školní pouta (S01E03)
Koho bozi chtějí zničit (S01E02)
2006 Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Lewis (S01E01)
Slečna Marplová (TV seriál)
Sittafordská záhada (S02E04)
2005 Egypt (TV seriál)
Prokletí Tutanchamona (E02)
Po stopách Tutanchamona (E01)
Jericho (TV seriál)
2004 Island at War (TV seriál)
2003 Foylova válka (TV seriál)
Taktické cvičení (S02E03)
2002 Ultimate Force (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Celebrity Gogglebox (TV pořad)
2015 Bear Grylls: Mise přežití (TV pořad)

Fanoušci tvůrce