foto

Martin Gruber

  • nar. 16.5.1970 (49 let)
    Mnichov, Bayern, Západní Německo

Biografie

Martin Gruber vystudoval střední školu, obor hotelnictví. Pak pokračoval ve studiích na herecké škole v Newyork William Esper School. Po ukončení školy uzavřel smlouvu s Actors Movement Studio. Jeho divadelní role byly: Tatort, Bim Bam Bino, Hunger - Sehnsucht nach Liebe.

Potom následovaly menší filmové role. Pak podepsal s německou televizní společností ZDF smlouvu a zahrál si v seriálu SOKO 5113, kde s ním hráli i jeho herečtí kolegové ze STURM DER LIEBE/ SÍLA LÁSKY. Taky natočil romantický film, podle Rosamundy Pichler. Zajímavé je, že v těchto dvou vzpomínkových filmech, hrála i velka řada herců, kteří si také zahráli ve známé a úspěšné telenovele STURM DER LIEBE.

Od listopadu roku 2006 do června roku 2008 hrál Guber ve vzpomínkové a úspěšné telenovele STURM DER LIEBE - SÍLA LÁSKY. Počet tohohle zdlouhavého seriálu, překročil už přes tisíc dílu. Guber tam hraje sympatického a svědomitého Felixe Tarrasha, který se z vedoucího restaurace stane spoluvlastníkem hotelu. Felix Tarrasch měl rovněž hotelovou školu jako skutečný Martin Guber. Herecký výkon Martina Grubera a Susan Hoocke v Sturm der liebe mu vynesl ocenění v italienischen MEDIENPREIS.

Martin Gruber je sice svobodný, ale má jednoho syna.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Geister der Weihnacht
2017 Nackt. Das Netz vergisst nie. (TV film)
Rosamunde Pilcher: Duch z Cassley (TV film)
2016 Frau Pfarrer & Herr Priester (TV film)
2015 Loď snů: Macau (TV film)
2012 Der Bergdoktor - Virus (TV film)
Manche mögen's glücklich (TV film)
2011 Sen se stává skutečností (TV film)
2006 Inga Lindströmová: Mraky nad Sommarholmem
Intelligence
2005 White Nights
2002 Tigermännchen sucht Tigerweibchen (TV film)
1999 Květ života (TV film)
1998 Lonny, der Aufsteiger (TV film)
1997 Hunger - Sehnsucht nach Liebe
Místo činu - Netvor (TV film)
Plod násilí (TV film)
Skorpion, Der (TV film)
1996 Smrt v ráji (TV film)
1990 Velká hra

TV seriály

2018 Daheim in den Bergen (TV seriál)
Liebesreigen (E02)
2014 Rozmarné jaro (TV seriál)
Divoké srdce Afriky (E06)
2013 Rozmarné jaro (TV seriál)
Slavnost slunovratu (E03)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Der Klotz (S13E01)
2009 Die Bergretter (TV seriál)
2005 Sladká Laura (TV seriál)
2001 Powder Park (TV seriál)
Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1999 Candy Club (TV seriál)
Samt und Seide (TV seriál)
1997 First Love - Die große Liebe (TV seriál)
1995 So ist das Leben! Die Wagenfelds (TV seriál)
Stefanie (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2000 Menschen der Woche (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace